Zeist Herrijst: onderzoek Studenten HKU biedt inspiratie voor centrum Zeist

Op donderdag 6 juni om 11.00 uur is de opening van de expositie Zeist Herrijst in het gemeentehuis van Zeist. Studenten Spatial Design van de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) geven hun visie op  het centrum en dan vooral het Emmaplein.

Het Emmaplein is in de loop der jaren veranderd. Na het wegvallen van warenhuis V&D en verhuizing van andere winkels zijn er minder bezoekers op die plek. De gemeente vroeg studenten naar ideeën om het Emmaplein een aantrekkelijke plek te laten zijn voor bezoekers. Een passende uitdaging voor de studenten om hun kijk op het centrum te verwerken in een ontwerp.

Dat was de opdracht voor de studenten van de HKU. Het Emmaplein was het centrale punt van het onderzoek. In de verdieping is het hele centrum van Zeist meegenomen. Aan de hand van de eigen  onderzoeken zijn er visies en ontwerpen ontwikkeld. Deze zijn te zien in de expositie genaamd Zeist Herrijst. De studenten hopen met hun ideeën anderen te inspireren voor het aantrekkelijker maken van het centrum.

In samenwerking met Academie van de Stad en de gemeente Zeist wordt de expositie geopend op donderdag 6 juni van 11:00 tot 13:00 uur in het gemeentehuis van Zeist. De expositie is tijdens openingsuren te bezoeken tot en met vrijdag 14 juni. De tentoonstelling en de installatie van het project bevinden zich in de Publiekshal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden