Afbeelding

Anjeractie verrast OBK Zeist en Erica

28 januari 2017 om 18:00 Cultuur

Utrecht  –  De voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft op 26 januari vijf cheques uitgereikt aan vertegenwoordigers van Fanfare Erica (Zeist), Muziekgezelschap Coda (Amersfoort), Koninklijk Concertkoor Hosanna (Bunschoten), Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist en het Utrechts Studenten Koor en Orkest. De geldprijs, een bedrag van € 1.000 bestemd voor de vereniging, is bedoeld als stimulans en als blijk van waardering voor de geweldige inzet voor de Anjeractie, de jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Uitreiking

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht hecht grote waarde aan de inzet van de vele tientallen verenigingen die ieder jaar weer voor de Anjeractie langs de deuren gaan. Om nieuwe verenigingen te stimuleren zich in te zetten voor de Anjeractie én om trouwe collectanten voor hun inzet te belonen heeft het bestuur een prijs ingesteld voor vijf Utrechtse verenigingen die relatief gezien het meeste hebben opgehaald ten opzichte van eerdere jaren.

Anjeractie

De Anjeractie is al meer dan 70 jaar dé manier voor culturele en natuurverenigingen om geld op te halen voor de eigen verenigingskas. Collecterende verenigingen mogen de helft van het opgehaalde bedrag benutten voor de eigen verenigingskas; de andere helft komt via het Prins Bernhard Cultuurfonds direct ten goede aan kunst, cultuur en natuur in de provincie. Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de Anjeractie? Stuur dan een e-mail naar utrecht@cultuurfonds.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie