Wethouder Marcel Fluitman opende de eindmanifestatie met de jonge deelnemers van KunstExpress in het KunstenHuis in Zeist.
Wethouder Marcel Fluitman opende de eindmanifestatie met de jonge deelnemers van KunstExpress in het KunstenHuis in Zeist. (Foto: )

Eindmanifestatie KunstExpress in Zeist

KunstExpress in Dromenland

Dromen en wensen

'Ik wens dat ik ooit met een wolf kan knuffelen.' 'Ik wens vrede voor iedereen.' De gang van het KunstenHuis in Zeist hing op 25 mei niet alleen vol met kunstwerken van de kinderen van KunstExpress, maar ook met hun dromen en wensen. KunstExpress is een maatjesproject dat bedoeld is voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij zijn gekoppeld aan een maatje om samen op onderzoek uit te gaan in de kunstwereld. Tijdens de eindmanifestatie aan het einde van het schooljaar lieten de kinderen zien wat ze hebben gedaan en bereikt. Het thema was 'Dromenland', en dromen waren er genoeg: van een wereld van snoep tot de wens dat er geen voedselbanken meer nodig zijn.

Feestelijke afsluiting

Met een mooie expositie en een interactieve presentatie in de theaterzaal was de eindmanifestatie ook dit jaar weer een feestelijk moment. De presentatie bestond uit dans, drama, pianomuziek en een quiz. Wethouder Marcel Fluitman opende de expositie door samen met de kinderen af te tellen en het lint door te knippen. De kinderen waren trots op hun werk en kregen hier veel complimenten over. Ze hebben laten zien waar ze van dromen en hoe belangrijk het is om te durven dromen. Er was veel interactie tussen het publiek, de kinderen en hun maatjes en de sfeer was ongedwongen en gezellig. Een goede afsluiting van dit seizoen van KunstExpress!

Namens het KunstenHuis zijn we heel trots op de realisatie van KunstExpress, en we bedanken gemeente Zeist hartelijk voor het mede mogelijk maken van het project.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden