Illustratie: Fiep Westendorp.
Illustratie: Fiep Westendorp.

Fiep Fiep Hoera! Feest en Reizende tentoonstelling

16 december 2016 om 15:10 Algemeen

Zeist - Op 17 december is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Ook in Bibliotheek Idea Zeist is daar zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur aandacht voor, met een taartje en een kaartje.


Want wie kent niet de tekeningen van Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet uit de boeken van Annie M.G. Schmidt? Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Dat verdient een bijzonder feest.

Fiep Fiep Hoera!
Op zaterdag 17 december vieren we het Fiep Fiep Hoera! feestje in Bibliotheek Idea Bilthoven, Soest en Zeist. Op drie vestigingen van Bibliotheek Idea vieren we feest en… kinderen zijn van harte welkom. We maken een taartje en sturen een kaartje ter ere van de 100ste geboortedag van Fiep Westendorp.

Datum 17 december 2016
Locaties: Bibliotheek Idea Soest, Zeist en Bilthoven
Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Toegang: Gratis

Tentoonstelling
Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van het werk van Fiep Westendorp organiseert    Museum Meermanno samen met Fiep Amsterdam een reizende tentoonstelling langs bibliotheken in Nederland. Op 11 panelen kun je de hoogtepunten uit het oeuvre van Fiep Westendorp bewonderen en lezen over haar leven. De tentoonstelling komt ook naar Bibliotheek Idea. 
 
Soest: 9 januari t/m 4 februari 2017
Zeist: 6 t/m 25 februari 2017
Bilthoven: 27 februari t/m 18 maart 2017
Toegang: Gratis

Illustratie: Fiep Westendorp.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie