Persbericht: Prettige fietspaden

In 2019 is ongeveer 5,5 km fietspad verbeterd. De tegels op de fietspaden zijn vervangen door asfalt. Dit is veiliger en het fiets prettiger. De provincie heeft financieel bijgedragen aan het realiseren van deze verbetering.

Wethouder Wouter Catsburg: "We hebben het gebruik van de fiets weer een stuk aantrekkelijker gemaakt. De afgelopen 6 maanden hebben we veel tegelfietspaden vervangen door asfalt. Mijn doel is meer mensen te verleiden de fiets te gebruiken. Dit is gezond, duurzaam en vaak ook nog sneller dan de auto. Door het asfalteren van de fietspaden kan dat op een veilige, snelle en comfortabele manier, dus pak de fiets wat vaker!"

De brug Huis ter Heide heeft langer geduurd maar is dankzij de samenwerking met Rijkswaterstaat toch tot een goed resultaat gebracht. Op enkele locaties is het trottoir ook aangepast, dat was nodig voor een goede waterafvoer.

De tegels op fietspaden zijn vervangen door asfalt. Boomwortels kunnen zo niet meer de tegels omhoog duwen. Door het gladde oppervlak van het asfalt fietst het prettiger. De tegels die we weghalen zijn vaak nog goed en gebruiken we op andere plekken. We controleren de grond onder der tegels en als het nodig is, maken we de grond vlak. Het asfalt brengen we als laatste aan.
 

Meer berichten