Huub Vaessen (2e van links) helpt bij de  warming-up op woensdagochtend bij Atletiekvereniging Fit. FOTO:: Asta Diepen Stöpler
Huub Vaessen (2e van links) helpt bij de warming-up op woensdagochtend bij Atletiekvereniging Fit. FOTO:: Asta Diepen Stöpler (Foto: )

Senioren werken bij Fit aan een goede conditie

Door Asta Diepen Stöpler

"De gezelligste club van Zeist om fit te blijven. Heerlijk om met een groep mensen in de buitenlucht te trainen." De leden zijn het er over eens: Atletiekvereniging Fit is goed voor de lichamelijke conditie en voor de geest.

ZEIST - Iedere woensdagochtend bruist het op de atletiekbaan van Zeist. Zo'n 20 mensen trainen er anderhalf uur onder de deskundige leiding van trainer Huub Vaessen.
Rond kwart voor 10 verzamelt hij de mensen en begint de warming-up. Eerst een rondje op een drafje over de baan, gevolgd door rek- en strekoefeningen. Knieën omhoog en gelijktijdig de armen zwaaien. "De training is voor 50-plussers", legt Vaessen uit. "Het doel is om de conditie te verbeteren op een leuke, uitdagende wijze. Ieder doet mee naar eigen vermogen. In de groep zijn enkele mensen van in de 50, de oudste is in de 80. Twee keer per jaar is de coopertest om de conditie te peilen."
Na de warming-up volgt het technische nummer. Discuswerpen of een balspel. Vandaag is het speerwerpen, waarbij Vaessen de juiste techniek uitlegt en voordoet. Dan volgt de loopscholing met onder meer looppas, knie heffen, hielaanslag. Bij het afstand lopen gaat ieder in het eigen tempo. Tot slot, rond 11 uur volgt de cooling-down, gevolgd door gezamenlijk koffiedrinken in het clubhuis.
Rini is 10 jaar bij Fit. "Ik geniet van het buiten sporten en het bijzondere is dat dat vrijwel het hele jaar kan. Als het hoost van de regen, gaan we naar binnen. Maar dit is gelukkig zelden nodig. Het enige, waar ik spijt van heb, is dat ik het niet eerder wist. Dan was mijn conditie waarschijnlijk beter geweest. "
Arie zocht na zijn pensionering een mogelijkheid om buiten te trainen. "Dat heb ik bij Fit gevonden. Trouwens: Fit is ook de gezélligste club." Ook Berna is enthousiast: "Doordat wij iedere week loopscholing en alle mogelijke bewegingen maken, zijn wij soepel in de spieren, maar ook uithoudingsvermogen wordt getraind. Trainer Huub lmaakt het voor iedereen zeer aantrekkelijk. Een betere is er niet."

Meer berichten