Foto:

Zeist heeft een nieuwe Nederlands (Showdown) kampioen!

Afgelopen zaterdag 22 juni werden in Amsterdam de Nederlandse kampioenschappen Showdown gehouden. Sinds september vorig jaar is Showdown een onderdeel van de Zeister Tafeltennisvereniging (ZTTV) en staat ook wel bekend als tafeltennis voor blinden en slechtzienden. Op het Nederlands Kampioenschap Showdown worden de beste 12 heren en dames vanuit verschillende op basis van ranking uitgenodigd.

Alhoewel deelname nog onzeker was vanwege een blessure aan d'r hand, kwam dit jaar Nicky Corstanje voor het eerst uit voor ZTTV Showdown. Nicky was al zesvoudig Nederlands Kampioen, waarmee ze torenhoog favoriet was. Ze werd door speelster uit het hele land uitgedaagd, maar maakte door het behalen van een finaleplek haar reputatie waar. In tegenstelling tot andere jaren, trof ze dit jaar een nieuwe gezicht aan in de finale. De tegenstander van Showdown Bonbini uit Wehl, dwong Nicky om tot het uiterste te gaan. Met de juiste techniek en haar ervaring, wist Nicky toch een derde en beslissende set te voorkomen.

Vanuit ZTTV zijn wij zeer trots op Nicky met haar zevende Nederlandse titel bij de dames. Dit betekent ook een ticket voor de wereld kampioenschappen . Deze worden gehouden van 30 september 2019 tot 6 oktober 2019 in Italië Sardinië.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden