Kunstenaar Jits Bakker bij zijn atelier 'de kooi' in De Bilt omstreeks 1978.
Kunstenaar Jits Bakker bij zijn atelier 'de kooi' in De Bilt omstreeks 1978. (Foto: Stichting Jits Bakker Collectie)

Atelier Jits Bakker 2 dagen open voor publiek

DE BILT – De deuren van het atelier van de gerenommeerde beeldend kunstenaar Jits Bakker zijn volgend weekend opengesteld voor publiek. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli kunnen belangstellenden van 12:00 uur tot 18:00 uur een kijkje nemen in het historische atelier ‘de kooi’ en de aangrenzende beeldentuin in De Bilt. De kunstenaar heeft hier ruim 50 jaar gewoond en gewerkt. De openstelling is een initiatief van de Stichting Jits Bakker Collectie.

Exclusieve rondleidingen in atelier
Gedurende de twee open dagen zullen rondleidingen verzorgd worden door vrienden van de kunstenaar en vrijwilligers van de Stichting Jits Bakker Collectie, om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. Een unieke kans om meer te weten te komen over de mens en kunstenaar Jits Bakker!

Artistieke veelzijdigheid
Beeldhouwer, schilder, aquarellist, tekenaar, glaskunstenaar, zilversmid, graficus. De kunstenaar nam geen genoegen met de beperkingen van één discipline en koos bij voorkeur voor universele thematiek en herkenbare, tijdloze beeldtaal. Hij omarmde het renaissanceprincipe dat de mens op deze aarde is gekomen om zich zo veelzijdig mogelijk te ontwikkelen. Jits Bakker werkte ruim 50 jaar vanuit zijn atelier ‘de kooi’ in De Bilt. De kunstenaar kreeg in de loop der jaren fameuze opdrachten. Zijn werken bevinden zich in vele museale en particuliere collecties in tal van landen, waaronder Amerika, Engeland, Duitsland, Mexico, Spanje en Portugal. Jits Bakker ontmoette tijdens zijn leven veel wereldleiders en prominenten. Ook ons Koningshuis bezit diverse werken van Bakker.

Atelier ‘de kooi’ en beeldentuin
De Holle Bilt 16-18
3732 HM DE BILT

Openingstijden:
Zaterdag 6 juli: 12:00 - 18:00 uur
Zondag 7 juli: 12:00 - 18:00 uur
Rondleidingen: 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur

Meer berichten