Opa Henk ten Voorden en zijn kleinkinderen bij het Kunstwerk "Voor de Wind: van Gabriel Lester op het Emmaplein in Zeist. FOTO: Mel Boas
Opa Henk ten Voorden en zijn kleinkinderen bij het Kunstwerk "Voor de Wind: van Gabriel Lester op het Emmaplein in Zeist. FOTO: Mel Boas (Foto: Mel Boas)

Windvanger in centrum Zeist

door Mel Boas

Kunstwerk maakt vele tongen los

Aan het Emmaplein in Zeist is het Kunstwerk Voor de Wind onthuld. Door het lostrekken van twee linten werd de windvanger van de Amsterdamse kunstenaar Gabriel Lester in gebruik genomen. door Mel Boas

Zeist - Het is Zeist in korte tijd voor de tweede keer gelukt om het Mondriaan Fonds te strikken voor een subsidie voor een kunstwerk in de publieke ruimte. Directeur Eelco van der Lingen vertelde dat het cultuurfonds jaarlijks ongeveer 3000 aanvragen ontvangt voor bijdrage aan kunstprojecten. Hiervan wordt ongeveer een derde gehonoreerd. Mede door de bijdrage van het Fonds is het kunstwerk groter uitgevoerd dan op de oorspronkelijke schets. De windvanger lijkt dan ook een beetje uit proportie te zijn met de omgeving. Een omwonende noemde het kunstwerk vrijdagavond na onthulling gekscherend 'groots'.

Opa Henk ten Voorden en zijn kleinkinderen nemen direct bezit van het kunstwerk Voor de Wind om op te zitten en op te spelen. Zijn kleinkinderen vinden het vooral leuk omdat je erop kan klimmen en zitten. Henk ten Voorde vindt het interessant dat een dergelijk project in Zeist meteen weer vele tongen losmaakt. Later op de avond werkte ook de witte verlichting in het kunstwerk. Bovenbuurman Tom Blom is niet helemaal enthousiast over de kleur en felheid van het licht. Het licht dringt 's nachts ook zijn slaapkamer pal boven de grashalmen binnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden