Foto:

Zeist neemt een duik

Op 8 juli klokslag 18:00 uur zal wethouder Fluitman het officiële startsein geven voor de Zwem4Daagse van Zeist. Na een aantal jaren afwezigheid hebben Zwemclub Zeist, Zwembad Dijnselburg en Sportief Zeist de handen ineen geslagen om het evenement weer mogelijk te maken voor alle inwoners in Zeist. Wie een A-diploma bezit kan vier dagen lang minimaal 10 baantjes komen zwemmen.

Deelnemen aan de Zwem4daagse betekent 4 dagen minimaal 250 meter per dag zwemmen. Na vier dagen hebben de deelnemers minimaal 1.000 meter gezwommen en krijgen een medaille. Er zijn inwoners van Zeist die al meer dan 20 keer hebben meegedaan. De Zwem4daagse sluit af met een spetterend discofeest in het recreatiebad van Dijnselbug voor alle deelnemers.

50 jaar

De Zwem4Daagse viert dit jaar haar 50e verjaardag. Zwembad Dijnselburg organiseerde het evenement al verscheidene malen. Zwemclub Zeist sluit voor het eerst aan om met al haar leszwemmers, zwemvaardigheidzwemmers, waterpolospelers, wedstrijdzwemmers, vrijwilligers en andere zwemliefhebbers in Zeist het sportseizoen op een feestelijke manier af te sluiten. Het was voor de Zwemclub een bijzonder succesvol jaar omdat de wedstrijdploeg kampioen is geworden en een aantal waterpoloteams hoog in de competitie geëindigd zijn. Daarnaast werden er bij de zwemclub dit jaar 85 diploma's uitgereikt. Sportief Zeist participeert in de organisatie namens de Gemeente Zeist.

Keurmerk Veilig & Schoon

Voorafgaand aan de opening van de Zwem4Daagse is de wethouder aanwezig als Zwembad Dijnselburg uit handen van Mariska Hol, kwaliteitsmanager van de Nationale Raad Zwemvaardigheid het keurmerk 'Veilig en Schoon' ontvangt. Dit keurmerk betekent dat Zwembad Dijnselburg aan allerlei wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn voldoet. De gemeente is trots dat Dijnselburg dit keurmerk heeft behaald. En daar sluit Zwemclub Zeist zich als grootste huurder graag bij aan.

Meer berichten