Melief Winter verkozen tot kinderburgemeester 2019-2020!

Kinderburgemeester Anna (l) en burgemeester Koos Janssen feliciteren Melief als nieuwe aankomende kinderburgemeester. FOTO: Gemeente Zeist
Kinderburgemeester Anna (l) en burgemeester Koos Janssen feliciteren Melief als nieuwe aankomende kinderburgemeester. FOTO: Gemeente Zeist (Foto: )

Melief Winter is verkozen tot kinderburgemeester 2019-2020. 3 juli was het zover. De 18 kandidaten, die zich via een filmpje hadden aangemeld, zaten in spanning wie er tot nieuwe kinderburgemeester verkozen zou worden. De jury bestond uit de kinderburgemeester, de grote mensen burgemeester, drie raadsleden en een jongerenraadslid, en alle filmpjes werden getoond. Stuk voor stuk kleine meesterwerkjes. Milieu, aandacht voor kinderen met een beperking en spelen in Zeist lopen als een rode draad door de filmpjes heen. Ook verkeersveiligheid verkeer wordt meerdere keren genoemd.

Voor het groepsgesprek was Mariska van de Bijzondere Taartenfabriek uitgenodigd. Zij stelde de kinderen vragen, zoals welke activiteiten de Bijzondere Taartenfabriek nou nog zou kunnen organiseren voor de kinderen in Zeist. Na het eerste zenuwslopend juryoverleg werden er drie kinderen genomineerd voor de titel: Lotte Ogterop, Evelijn van Breda en Melief Winter. Ze kregen alle drie apart een gesprek met de jury.

Na een laatste, langdurig beraad was de jury eruit. De meiden waren erg aan elkaar gewaagd en helaas kon er maar een de winnaar worden. Onder luid tromgeroffel maakte oud kinderburgemeester Anna bekend wie de winnares van de titel is geworden. Melief wordt op 17 september a.s., tijdens de eerste raadsvergadering na de zomervakantie, benoemd tot kinderburgemeester 2019-2020.

Meer berichten