Foto:

Persbericht: NK G-Tennis groot feest voor G-tennissers T.V. Griffensteyn

Afgelopen weekend vonden op de banen van Tulip Tennis Center in Hilversum de Nationale Kampioenschapen G-tennis plaats. Ruim 160 G-tennissers uit het hele land kwamen in actie om samen hun wedstrijden te spelen. Ook de G-tennissers van T.V. Griffensteyn uit Zeist waren aanwezig op het leukste tennisfeest van het jaar.

Tijdens de officiële opening door KNLTB-voorzitter Roger Davids en de Hilversumse wethouder sport Floris Voorink werd een start gegeven aan de ruim 300 wedstrijden. Om een eerlijke strijd mogelijk te maken is tijdens de NK G-tennis gebruik gemaakt van een indeling op basis van individuele vaardigheden die verband houden met de (verstandelijke) beperking en het sociaal-emotionele gedrag. Bij enkele onderdelen speelden de G-tennissers samen met een dubbelpartner (buddy) die zelf geen punten mocht maken en de bal in het spel moest houden.

Naast het spelen van wedstrijden was er ook de gelegenheid om mee te doen aan clinics en konden de G-tennissers mascotte King of Court uitdagen voor een potje tennis. De NK G-tennis vinden om de twee jaar plaats en werden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd op initiatief van de KNLTB. Aan de NK G-tennis mogen alle G-tennissers van elk niveau deelnemen. Het eerstvolgende grote evenement waar de G-tennissers zich op voor kunnen maken, zijn de Nationale Spelen van Special Olympics 2020 in Den Haag.

Het is de missie van de KNLTB om zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden met of zonder beperkingen, te laten tennissen. En nog belangrijker: ervoor te zorgen dat ze dat blijven doen. G-tennis sluit hier op aan doordat het met name bestemd is voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennisactiviteiten op een vereniging. De KNLTB onderschrijft de slogan 'wat normaal kan, moet normaal gaan' en 'wat speciaal moet, moet speciaal'. Hiermee wordt bedoeld dat G-tennissers, indien mogelijk, in het reguliere tennisleven mee kunnen draaien. G-tennissers voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod. Dit aanbod bestaat uit aparte tennisactiviteiten en –evenementen. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop.

Over de KNLTB

De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1.650 tennisverenigingen, en daarmee bijna 560.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor het wedstrijdaanbod van competities en toernooien en voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert toptennisevenementen als de Davis Cup, Fed Cup en alle nationale kampioenschappen.

KNLTB.nl

Niet voor publicatie

Voor meer informatie:

Annelies Disselhof
Communicatieadviseur
a.disselhof@knltb.nl
T: 088-1302607

KNLTB

Telefoon: 088 - 130 26 00
Email: info@knltb.nl


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden