Rafaël en Francisca Tellez vieren hun jubileum samen met Koos Janssen. FOTO: Lydia van der Meer
Rafaël en Francisca Tellez vieren hun jubileum samen met Koos Janssen. FOTO: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Spaans liefdespaar Tellez zestig jaar getrouwd

Door Lydia van der Meer

Op een pleintje op een warme dag in de Spaanse enclave Melilla in Noord-Afrika leerden Rafaël (89) en Francisca (89) elkaar kennen. Dinsdag 2 juli waren ze samen zestig jaar getrouwd.

Zeist - In 1963 werd Rafaël overgehaald om in Nederland te gaan werken bij het bedrijf 'van Amersfoort' in Zeist. In de fabriek op Nooitgedacht werkte hij hard in de nikkel, ijzer- en koperindustrie. De baas van Rafaël wilde hem graag houden en liet Francesca een jaar later naar Nederland komen. Ze woonden lange tijd vlakbij de fabriek en verhuisden jaren later naar de Prinses Margrietlaan en vier jaar geleden naar de Prinses Arianelaan. Na de sluiting van de fabriek ging Rafaël vervroegd met pensioen.

In Zeist kregen Rafael en Francisca samen vijf kinderen. Francisca bleef thuis en had haar handen vol aan het opvoeden en verzorgen van het hele gezin.

Rafaël maakt prachtige kunstwerken van stukjes papier en plastic doppen van flessen. Hij heeft zijn kunstwerken al eens eerder tentoongesteld in Zeist. Francesca en Rafaël praten nog steeds in het Spaans tegen elkaar en hebben een prachtig appartement op de vierde verdieping tussen het groen in het vernieuwde Kerckebosch.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden