De heer en mevrouw Van Hezik zijn verrast door de komst van burgemeester Koos Janssen op hun 65ste huwelijksdag. Foto en tekst: Asta Diepen Stöpler
De heer en mevrouw Van Hezik zijn verrast door de komst van burgemeester Koos Janssen op hun 65ste huwelijksdag. Foto en tekst: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

"Je moet aan de leuke dingen denken"

Door Asta Diepen Stöpler

"Wil je met me dansen?" Deze vraag betekende het begin van een lange, liefdevolle relatie tussen Joop en Truus van Hezik. Zaterdag vierden zij hun 65ste huwelijksdag.

ZEIST - Ze leerden na de oorlog elkaar kennen, vlak voordat hij naar Indonesië moest. Dit zou 1 jaar duren, maar werden er 3. Het was liefde op het eerste gezicht bij beiden. De andere grote liefde van Joop was voetbal en Truus ging iedere wedstrijd mee. Bij zijn afscheidswedstrijd bij Watersgraafmeer voetbalde hij met de piepjonge Johan Cruyff.

In 1968 verhuisde het paar met hun 2 dochters vanuit Amsterdam naar Zeist, waar hij werkte voor Wees en Weis, dat later Nomotta Briegarens heette.
Zijn levensmotto Hezik - als rasechte Amsterdammer - is 'Beter in Mokum zonder poen, dan in Parijs met een miljoen." Desondanks is hij trots op Zeist. Truus van Hezik benadert het leven vanuit de visie: 'je moet aan de leuke dingen denken'. Dit doen ze allebei volop: zij verzorgt liefdevol de planten van het balkon, waar ze ook graag een sigaret rookt en met het personeel praat. Hij biljart regelmatig met verzorgers.
Sinds 2 jaar verblijven de heer en mevrouw Van Hezik in de Amandelhof. Ze hebben het er goed naar hun zin dankzij de uitstekende verzorging.
Ze hebben 6 kleinkinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden