Barbaraschool breidt uit met noodlokaal (Werkzaamheden op 15 en 16 juli)

BUNNIK – In de laatste week voor de schoolvakantie breidt de Barbaraschool uit met een noodlokaal. Daarmee vangt de school het groeiende leerlingenaantal van de afgelopen jaren op. De plaatsing daarvan gebeurt door de gemeente op maandag en dinsdag 15 en 16 juli. Die dagen is de Rijnzichtlaan, waaraan de school ligt, beperkt bereikbaar voor verkeer. Vanwege de verandering naar enkele groepen is er ook ruimte ontstaan voor een beperkt aantal nieuwe leerlingen.

De Barbaraschool is flink gegroeid de afgelopen jaren. Vorig jaar leidde dat tot de start van een extra groep 1/2 en het splitsen van combinatiegroep 3/4 in twee enkele groepen. Komend schooljaar 2019/2020 gebeurt dat met groep 5/6 die begin september verder gaat in twee enkele groepen. Voor combigroep 7/8 gaat dat vrijwel zeker gebeuren in 2020, gezien de huidige groei. Dat jaar wordt ook een lustrumjaar voor de Barbaraschool. In oktober 2020 viert Bunniks oudste school namelijk haar 125e verjaardag.

Covey - school
De school dankt haar groei mede aan de hoge ouder- en kindtevredenheid van de laatste jaren, zo blijkt uit tevredenheidsonderzoeken die om de twee jaar worden gehouden, onder auspiciën van scholenstichting Fectio, waarvan de Barbaraschool deel uitmaakt. Ook de stap tot Covey-school heeft bijgedragen aan de groei. De zeven gewoontes van Stephen Covey blijken ook goed toepasbaar in het onderwijs en in de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren proactief worden, keuzes maken, plannen, samenwerken, synergie zoeken en de zaag scherp houden. Deze gewoonten vormen de leidraad voor team en kinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden