23ème Jamboree Scout Mondial du 28/07 au 08/08 2015 à Yamaguchi, Japon. Photo © Jean-Pierre Pouteau Opening ceremony of the 23rd World Scout Jamboree, Japan 2015
23ème Jamboree Scout Mondial du 28/07 au 08/08 2015 à Yamaguchi, Japon. Photo © Jean-Pierre Pouteau Opening ceremony of the 23rd World Scout Jamboree, Japan 2015 (Foto: JP POUTEAU)

Nederlandse scouts vertrekken vanuit Amersfoort naar World Scout Jamboree in Amerika

Meer dan duizend jongeren maken zich klaar voor onvergetelijk avontuur in Amerika

Nederlandse scouts vertrekken vanuit Amersfoort naar World Scout Jamboree


Komend weekend vertrekken ruim duizend Nederlandse scouts naar de Verenigde Staten voor de Wereld Jamboree, een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 40.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen komen. De vertrekdag voor scouts uit troep Krentenbollen staat gepland voor aanstaande zondag 21 juli. De scouts vertrekken vanuit Amersfoort met een bus naar het vliegveld.


Troep Krentenbollen
De troep Krentenbollen bestaat uit 36 scouts en 4 troepstaf. De jeugdleden komen onder andere uit Amersfoort, Zeist, Soest en Doorn. Ze verzamelen zondag in Amersfoort om te beginnen aan hun reis.


Voorafgaand aan het vertrek hebben de scouts zich goed voorbereid op hun reis. Dit was onder andere via het contingentskamp, waarbij alle scouts van het Nederlands contingent bij elkaar kwamen en de scouts aan de slag zijn gegaan met de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Amerika, waarbij de nadruk lag op culturele verschillen en uitwisseling. Daarnaast hebben de scouts meerdere kampen met hun troep gehad waarin zij zich hebben voorbereid op deze onvergetelijke reis.


Het Nederlands contingent bestaat in totaal uit negentien troepen, bestaande uit ongeveer 36 kinderen en vier begeleiders, die ondersteund worden door het contingent management team. Zij zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Amerika inzetten als lid van het International Service Team (IST), als medewerker voor de Amerikaanse organisatie.


World Scout Jamboree
De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 40.000 scouts aan mee uit 150 verschillende landen. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2019 organiseert Amerika de World Scout Jamboree van 22 juli t/m 2 augustus 2019.


Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

Meer berichten