Foto: Jet Faber, Jan Donders

persbericht voor Zeist en omstreken

Persbericht

Rode Kruis start uitdagend talentenprogramma in Zeist!

In september start het Rode Kruis in Zeist met het Young Talent Program. Jongeren van 15 tot 30 jaar krijgen de kans aan de slag te gaan om hun talent te ontdekken en hun skills te ontwikkelen. Dit MDT programma, loopt van september tot eind februari en is helemaal gratis!

Veel jonge mensen zien dit project van het Rode Kruis en Award Nederland als een mooie kans om ervaring op te doen in de medische hulpverlening. Omdat het Rode Kruis zoveel diverse activiteiten en opleidingen voor de vrijwilligers heeft, zijn er veel en diverse mogelijkheden te groeien en het vrijwilligerswerk te combineren met persoonlijke ontwikkeling. Je kunt bijvoorbeeld meedraaien bij de evenementenhulp, voorlichting geven aan kinderen, een activiteit voor Serious Request opzetten, een nieuwsbrief of vlog maken Na een programma in de stad Utrecht en in Amersfoort wordt het programma nu opgestart voor jongeren in Zeist en omgeving.

Ben jij tussen de 15 en 30 jaar? Spreekt het werk van het Rode Kruis je aan? Ben jij toe aan een uitdaging of een kans? Binnen het Young Talent Program krijg jij een half jaar de kans om samen met andere jongeren èn met begeleiding door een coach, aan de slag te gaan. Je doet vrijwilligerswerk dat bij jou past, waarin jij kunt groeien & anderen helpen. Je gaat sportieve uitdagingen aan, krijgt EHBO training en gaat samen op teamexpeditie. Je leert skills, kunt gave dingen doen en je hebt veel lol met elkaar! Jongeren tussen de 20 en 30 jaar gaan in het programma aan de slag als Talent Coach. Zij krijgen begeleiding en training, gericht op coaching vaardigheden en het begeleiden van groepen. Dit vrijwilligerswerk gaat ook jou dus zeker helpen je je competenties te versterken en je cv een boost te geven. De meeste activiteiten vinden plaats op dinsdagavond in Zeist, in het Rode Kruisgebouw op de Kwartellaan 13.

Een filmpje en de informatie over hoe je je aan kunt melden vind je op https://www.rodekruis.nl/utrecht/onze-activiteiten/young-talent-program/

Op dinsdagavond 10 september is er een infobijeenkomst in Zeist. Meld je aan via youngtalentprogram@rodekruis.nl

Ben jij of ken jij iemand die deze uitdaging aan wil gaan? Wij horen het graag! Nog meer vragen? Neem contact op met Linda via 06-10293781 (tot 30 juli) of Esther (vanaf 20 augustus)

Meer berichten