De bijna-jarige heer Wieriks wordt gefeliciteerd door burgemeester Koos Janssen. Zoon Anthony kijkt lachend toe. Foto: Asta Diepen Stöpler
De bijna-jarige heer Wieriks wordt gefeliciteerd door burgemeester Koos Janssen. Zoon Anthony kijkt lachend toe. Foto: Asta Diepen Stöpler (Foto: Asta Diepen Stöpler)

"Mooiste gebeurtenis is mijn bruiloft met Jo"

"Jacob of Jaap, maar absoluut niet Jacobus." De heer Wieriks wist van jongs af aan hoe hij aangesproken wilde worden. Vernoemd worden naar grootvader is een, maar dan wel met een roepnaam die hij zelf mooi vond.

Bosch en Duin - Zaterdag 20 juli werd hij honderd jaar. Samen met familie en vrienden vierde hij dit heugelijke feit. De dag ervoor bezocht burgemeester Koos Janssen de bijna-jarige.
De heer Wieriks begon zijn studie medicijnen na de Tweede Wereldoorlog. Hij was arts-farmacoloog en werkte jaren lang bij de Gist en Spiritus fabriek in Delft. Hij had gaf hier leiding aan een laboratorium voor geneesmiddelenonderzoek.
Over de vraag wat de mooiste gebeurtenis in zijn leven is, komt het antwoord direct: "De bruiloft met mijn Jo. Niet omdat ik trouwde, maar omdat ik met haar trouwde." Ze kregen twee dochters en een zoon, en drie achterkleinkinderen. De heer en mevrouw Wieriks waren ruim 74 jaar - gelukkig - getrouwd toen zij twee jaar geleden overleed.
Een van de liefhebberijen van de heer Wieriks is muziek. "Ik speelde orgel, onder meer in de Pieterskerk in Leiden." Op zijn verjaardag verrasten zijn kinderen hem met een toepasselijke muziekspecial met viool en dwarsfluit.

Meer berichten