Persbericht afschaling stookverbod Bunnik

PERSBERICHT

Odijk, 26 juli 2019

Versoepeling stookverbod

Vanwege de hitte en het verhoogde risico op brand geldt sinds gisteren in de gemeente Bunnik een algeheel stookverbod. De weersvooruitzichten van morgen zijn voor het college van burgemeester en wethouders aanleiding om tot versoepeling van het stookverbod over te gaan met ingang van zaterdagochtend 27 juli 9.00 uur

De extreem hoge temperaturen en aanhoudende droogte waren aanleiding om gisteren een algeheel stookverbod in de gemeente Bunnik af te kondigen. De gemeente merkt dat dit veel met de bewoners van Bunnik, Odijk en Werkhoven doet, maar de veiligheid gaat voor. Omdat er lagere temperaturen en regen worden verwacht, vervallen vanaf morgen de strengste maatregelen.

Wat mag nu wel?

In de tuinen van woningen in de bebouwde kom van de dorpen Bunnik, Odijk en Werkhoven is het vanaf zaterdag 27 juli weer toegestaan om te barbecueën. Ook terrashaarden en vuurkorven in de eigen tuin mogen dan weer worden gebruikt. In de openbare ruimte en het buitengebied mag dit niet. Het verbod op het (op eigen terrein) verbranden van snoeiafval blijft tot nader order van kracht. Roken, barbecue en open vuur in natuurgebieden blijven nog ten strengste verboden.

Blijf alert

Er worden nog steeds zomerse temperaturen en droog weer verwacht voor de komende periode. Daarom is het van belang dat mensen alert blijven. Naar alle waarschijnlijkheid zal het Nationaal Hitteplan vanaf zondag 28 juli worden afgeschaald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden