Zomerstop: aan de slag met sport

Zomerstop: aan de slag met sport

Voor veel sporters is het nu zomerstop. Daarom werkt de gemeente juist nu aan het verbeteren van de sportvoorzieningen. Bij FZO en DOSC worden vanuit het masterplan buitensportaccommodaties belangrijke verbeteringen aangebracht.

In Zeist wordt veel gesport. Sander Jansen, wethouder sport, kijkt dan ook uit naar de verbeteringen voor de Zeister sporters: "Elke week ontmoeten duizenden sporters elkaar op de verschillende accommodaties. Sport draagt bij aan gezondheid, plezier en een goed verenigingsleven. Dat moet goed geregeld zijn. Daarom is met verenigingen een masterplan buitensport gemaakt. We investeren fors in sport om sporters de beste faciliteiten bieden."

Sportcomplex Blikkenburg: nieuwe velden

Op het sportcomplex Blikkenburg-Oost worden deze zomer (tot en met augustus) de nieuwe velden van FZO en Patria aangelegd. Het natuurgrasveld krijgt groot onderhoud, er komt nieuwe duurzame verlichting en er komt een nieuw kunstgrasveld met TPE-infill. Kijk voor meer informatie op www.zeist.nl/blikkenburg.

DOSC: nieuwe kleedkamers

Vorige zomer kreeg sportpark Den Dolder een nieuw kunstgrasveld met TPE-infill. Dit jaar start de bouw van 4 extra kleedkamers bij DOSC, die in de loop van volgend seizoen in gebruik worden genomen.

Masterplan buitensportaccommodaties

Een werkgroep (bestaande uit afgevaardigden van diverse sportverenigingen in de gemeente) heeft het masterplan buitensportaccommodaties opgesteld. De gemeenteraad heeft het eind 2017 vastgesteld. Kijk voor meer informatie op www.zeist.nl/buitensport.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden