Werk aan gedeelte Dolderseweg start 20 augustus

Op dinsdag 20 augustus start fase 1 van het verbeteren van de Dolderseweg. We vernieuwen het asfalt en de laag eronder.  De weg wordt fijner om op te rijden, duurzamer en veiliger. We starten aan de Dolderseweg vanaf de bebouwde kom (rotonde) tot het midden van de splitsing Hertenlaan West. Tijdens het werk is het nodig dat autorijders omrijden. Fase 1 duurt tot half september.

We gaan de fundatie en het asfalt op de Dolderseweg tot aan de Fornheselaan vernieuwen. We krijgen veel klachten over de hoge snelheid op deze weg. De weg maken we daarom tegelijk wat smaller. Er komen verhoogde kruisingsplateaus waarmee we het rijgedrag van de autorijder veranderen. Extra voordeel is dat het regenwater hierdoor de bermen in stroomt en niet het riool in. Het voetpad aan de noordzijde verlengen we tot aan de komgrens om veilig te kunnen wandelen.

Het deel van de Dolderseweg vanaf de Fornheselaan tot aan de spoorwegovergang is een paar jaar geleden gedaan. Dit maakt dus geen onderdeel uit van dit werk. 

Het werk doen we in een aantal fasen. Dit doen we om overlast door het werk te beperken. Fase 1 gaat over de Dolderseweg van de bebouwde komgrens (rotonde) tot het midden van de splitsing Hertenlaan West. Als fase 1 klaar is, gaat de weg weer open voor alle verkeer. Wanneer fase 2 precies start is nog niet bekend. Volgens planning duurt het totale werk aan de Dolderseweg tot eind dit jaar. 

Tijdens het werk is het nodig dat autorijders omrijden. We leiden auto's en bussen om via de Nieuwe Dolderseweg. Voetgangers en fietsers kunnen langs het werk lopen. Meer informatie over werk aan de weg, kijk op www.zeist.nl/werkaandeweg

Meer berichten