Ank en Bert Veldhuijzen samen met loco-burgemeester Marcel Fluitman. FOTO en tekst: Lydia van der Meer
Ank en Bert Veldhuijzen samen met loco-burgemeester Marcel Fluitman. FOTO en tekst: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Echtpaar Van Veldhuijzen; zestig jaar lief en leed

Door Lydia van der Meer

Met een groot feest vierden Ank en Bert van Veldhuijzen hun zestig jarig huwelijk in Lokaal Victoria. Op maandag 20 augustus bezocht loco-burgemeester Marcel Fluitman het echtpaar van Veldhuijzen om hen te feliciteren.

Zeist - Oorspronkelijk komt Bert van Veldhuijzen uit Amsterdam en Ank uit Rotterdam. Op zijn zachts gezegd 'een bijzondere combinatie'. "Dat is toch goed gelukt," grapt Marcel Fluitman. Ank en Bert vertrokken samen naar Amsterdam om daar te werken en wonen, toen ze net getrouwd waren. Na zes weken kwamen ze naar Zeist want Bert kwam zonder werk te zitten. Zij konden terecht op de Pauw van Wieldrechtlaan en deelden daar een kamer met twee anderen. "De pegels hingen in de kamer, zo koud was het daar," vertelt Ank. Bert heeft met veel plezier tot de VUT bij het kantoor van de sociale dienst gewerkt. Ank werkte als kleuterleidster en bleef na de geboorte van de kinderen thuis om voor hen te zorgen.

Ank en Bert hebben fijne jaren samen achter de rug. "We delen lief en leed en hebben elkaar altijd vrijgelaten. Wij genieten van het leven samen met kinderen en kleinkinderen. Straks worden we opgehaald door mijn schoondochter want ze hebben een verrassing voor ons."

Meer berichten