Kinderen knipten het lint voor de hoofdingang naar De Leeuwenkuil door, met Martin Sloof (links) en Martijn Ehlhardt (op de achtergrond).
Kinderen knipten het lint voor de hoofdingang naar De Leeuwenkuil door, met Martin Sloof (links) en Martijn Ehlhardt (op de achtergrond). (Foto: )

Groepsaccommodatie De Leeuwenkuil

Door Carol Dohmen

Voetbal en sociale ontwikkeling

Stichting Paasheuvelgroep en de KNVB werken sinds 2015 samen om de jeugd via de KNVB Voetbalkampen op zowel voetbal als sociaal gebied te ontwikkelen. Met de bouw een nieuwe groepsaccommodatie, genaamd De Leeuwenkuil, is hier een extra impuls aan toegevoegd.

Austerlitz - Martin Sloof, directeur van Stichting Paasheuvelgroep, is zichtbaar in zijn nopjes. De gloednieuwe groepsaccommodatie, pal naast de KNVB Campus, biedt mooie kansen om nóg meer kinderen de mogelijkheid te bieden om op kamp te gaan. "Wij willen het voor elk kind mogelijk maken om op kamp te gaan. Er zijn verschillende locaties in het land, hier in Austerlitz hebben we er negen. Op deze plek stond een oud gebouw dat aan vervanging toe was." De Leeuwenkuil biedt plek aan vier groepen van 40 kinderen. Door de unieke ligging wordt de accommodatie ook gebruikt voor de KNVB-voetbalkampen. "Hierdoor zijn we ons hier onderdeel van de voetbalcampus gaan voelen."

De officiële opening mag dan vandaag, maandag 26 augustus zijn, De Leeuwenkuil is afgelopen zomer al intensief gebruikt, met ruwweg 3500 overnachtingen door zo'n 700 kinderen.

Martijn Ehlhardt, coördinator KNVB-voetbalkampen ziet ook dat kinderen zoveel meer leren dan voetballen tijdens een kamp. "Nieuwe vrienden maken, samenwerken, die kids maken in een week zoveel stappen, ook buiten het voetbal om. Dat is geweldig om aan mee te werken."

Martin Sloof ziet nog veel meer mogelijkheden tot samenwerking. "Het is onze intentie om in de toekomst hier ook de nationale jeugdteams van de KNVB te kunnen ontvangen. Dan moeten er misschien nog wat andere voorzieningen bijkomen, maar er staat een uitstekende accommodatie."

De kinderen hebben geluk. Stralend weer, aandacht van de lokale politiek en pers en, als kers op de taart, aan het eind van de middag de training van de Leeuwinnen bijwonen. Wanneer ze gevraagd wordt of ze er zin in hebben, wordt er om het hardst "Ja" geroepen.

Stichting Paasheuvelgroep

De stichting dankt haar naam aan De Paasheuvel in Vierhouten, in de vorige eeuw een bekend kampeer- en samenkomstterrein van de AJC, de Arbeiders Jeugd Centrale. De AJC had tot doel de arbeidersjeugd te ontwikkelen en fuseerde eind jaren 80 met de Stichting Jeugdbuitenverblijven. De Paasheuvelgroep beschikt over verschillende groepsaccommodaties voor onderwijs en verenigingen, geschikt voor traditionele kampen in een modern jasje.

Meer berichten