Persbericht Open avond Dennendalweg is sfeervolle ontmoeting

Den Dolder - Voor het moderne nieuwe gebouw aan de Dennendalweg bij de aanrijroute naar Dennendal verzamelden zich maandagavond tientallen belangstellenden voor de open avond. Het is het eerste nieuwe gebouw dat gereed is bij Dennendal. Toekomstig bewoner Matthijs, manager Jitse Breimer, gedragskundige Willemijn Nikkels en projectleider Tjitske Tabak vertelden over het wonen in de appartementen. Over een week gaan de mensen verhuizen.

Gewoon leven ervaren

Matthijs gaf aan heel blij te zijn met zijn nieuwe woonplek en nodigde iedereen uit om in zijn nieuwe appartement te komen kijken. Willemijn Nikkels vertelde dat er twee teams in de woningen zijn en de meeste mensen een licht-verstandelijke beperking hebben. Mensen hebben eigen doucheruimte en keukentje. Er wordt gezamenlijk gekookt of individueel. Willemijn: "We kijken wat mensen aankunnen en kiezen. Een deel van de cliënten woonde al in een appartement, anderen doen dat voor het eerst. Daarmee verandert hun manier van leven en de begeleidingsstijl; die wordt nog meer op het individu gericht. De methodiek die de begeleiders hanteren, Triple C, is gericht op ervaren van het gewone leven."

Zeer duurzaam

Tjitske Tabak benadrukte nog dat we er ook trots op zijn dat het gebouw zeer duurzaam is. Het is vrijwel energieneutraal, dankzij een reeks maatregelen waaronder een dak vol zonnepanelen.

Bewoners vertellen

De belangstellenden, waaronder een aantal buurtbewoners, lieten zich rondleiden door de toekomstige bewoners van het nieuwe appartementengebouw. Dat zorgde voor sfeervolle ontmoetingen. De cliënten vertelden onder meer hoe ze – vaak met hun familie - hun woning gaan inrichten. In medezeggenschap met cliënten en hun vertegenwoordigers in de cliëntenraad zijn de plannen tot stand gekomen. Komende jaren volgen nog meer nieuwe gebouwen bij Dennendal.

Meer berichten