Bibliotheek viert feest met Prentenboekenfestival

Als herinnering aan deze leuke ochtend kunnen kinderen met hun ouders/verzorgers op de foto terwijl zij samen de Pim en Pom krant lezen.
Als herinnering aan deze leuke ochtend kunnen kinderen met hun ouders/verzorgers op de foto terwijl zij samen de Pim en Pom krant lezen. (Foto: )

Speciaal voor kinderen van 0 t/m 3 jaar organiseert Bibliotheek Idea Zeist op zondagochtend 8 september van 10.00 – 12.00 uur het Prentenboekenfestival. Een festival vol boek- en speelplezier, omdat Boekstart 10 jaar bestaat! Kaarten zijn vanaf € 5,- te koop aan de balie in Bibliotheek Idea of via www.ideacultuur.nl/prentenboekenfestival (ouders en begeleiders gratis)

Muziek maken met Muis

Tijdens deze voorstelling leren de kinderen een Muislied en maken ze kennis met de verschillende muziekinstrumenten uit de band van Muis. Ze spelen piano met Cora Kip, contrabas met Kees Krokodil en toeteren mee, zo hard als ze kunnen, met de ondeugende Eddie Eekhoorn. Ook leren ze bodypercussie van Muis, de drumster van de band. Hierna mogen de kinderen natuurlijk Muis een knuffel geven en op de foto. Een indrukwekkende kennismaking voor de allerkleinsten.

Muzikale verhaaltjes

Tijdens de workshop Voorlezen met Muziek neemt Ingrid Tjaden de allerkleinsten mee in een verhaal aan de hand van verschillende instrumenten, mooie liedjes en versjes.

Babylezen met Rupsje Nooitgenoeg

Samen een boekje lezen, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar hoe doe je dat, voorlezen aan een baby? Tijdens de workshop Babylezen zien en ervaren ouders hoe baby's samen met hun ouders kunnen genieten van een klein verhaaltje.

Dansworkshop

Voor alle kinderen die van dansen houden: Anneroos de Wit laat de kinderen bewegen op een prentenboekverhaal.

Op de foto

Als herinnering aan deze leuke ochtend kunnen kinderen met hun ouders/verzorgers op de foto terwijl zij samen de Pim en Pom krant lezen.

Meer berichten