Provincie Utrecht middelpunt sportweekend voor Kika

Bijna 200 hardlopers en fietsers zetten zich in tegen kinderkanker

Utrecht, 29 augustus - Dit weekend vindt de vierde editie van Run for KiKa Estafette en Giro di KiKa Nederland plaats. Vanaf Camping Buitengoed de Boomgaard in Bunnik lopen hardlopers 3 marathons in 3 dagen en fietsen wielrenners 120 kilometer per dag om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij. Met succes: de teller staat al op ruim € 275.000!

De combinatie van Giro di Kika Nederland en Run for KiKa Estafette start dit jaar voor het eerst vanuit Bunnik. Organisator Ivo voor den Dag verklaart deze keuze: 'Vanuit Bunnik zijn er veel mooie routes te maken, zo bieden wij onze deelnemers iedere dag een ander decor: een rivieren-etappe, langs de lek. Een heuveletappe over de heuvelrug en een afsluitende bos-etappe langs de prachtige landgoederen en bossen in de provincie'

Eerlijke kans voor kinderen met kanker

Naast het leveren van een sportieve prestatie zetten deelnemers zich in door veel geld op te halen voor KiKa. KiKa financiert met de opbrengst ondrezoek in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Het doel is helder: 95% genezing van kinderen met kanker. Organisator Floris de Roy van Zuidewijn: 'Het is geweldig dat de teller nu al op ruim € 275.000 staat. Alleen samen helpen we kinderkanker de wereld uit!'.

Feestelijk onthaal
Zondag 1 september worden is er een groots onthaal op finishterrein van "camping" Buitengoed de Boomgaard in Bunnik. De hardlopers hebben dan 126 KM in estafettevorm afgelegd en de wielrenners individueel 390 KM gefietst. Zij ontvangen dan natuurlijk een welverdiende medaille! Met de bekendmaking van het voorlopige eindbedrag aan KiKa wordt Run for KiKa Estafette & Giro di KiKa Nederland in stijl afgesloten.

Meer berichten