Thera Voordouw-Van Angelen is nog bij de pinken op haar honderdste verjaardag. FOTO: Lydia van der Meer
Thera Voordouw-Van Angelen is nog bij de pinken op haar honderdste verjaardag. FOTO: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Honderd jaar oud zonder klagen en piepen

Door Lydia van der Meer

De honderdjarige Thera Voordouw-van Angelen heeft nog genoeg praatjes. Als moeder van drie kinderen deed ze vroeger haar uiterste best om haar kinderen 'verder' te brengen. Ze mochten niet klagen en niet piepen.

Zeist- Op dinsdag 27 augustus vierde ze haar honderdste verjaardag met familie en vrienden bij Kasteel Kerckebosch. Marcel Fluitman, loco-burgemeester, feliciteerde haar namens de gemeente Zeist.

Thera is opgegroeid in een gezin van elf kinderen in Bodegraven en vluchtte op haar achttiende jaar naar Utrecht. Ze vond het maar saai in Bodegraven en wilde naar de grote stad. Ze kwam in Utrecht terecht bij de nonnen. Dat beviel niet altijd even goed. Ze smeerde de schoenveters van de nonnen in met schoensmeer als ze onaardig waren tegen haar. Gelukkig leerde ze snel haar toekomstige man kennen in het Antoniusziekenhuis in Utrecht. Thera hielp in de verpleging en hoorde dat ze extra lief moest zijn voor een aardige patiënt. Uiteindelijk is ze na de oorlog met hem getrouwd. Ze kregen samen drie kinderen en zes kleinkinderen. Thera vindt het lastig dat ze niet alles meer kan doen maar geniet nog van de dingen die ze wel kan doen.

Meer berichten