Open Monumentendag 2019, viert u met ons mee?

Dit jaar is het thema voor de landelijke Open Monumentendag ‘Plekken van plezier’. Bunnik heeft dit thema vertaald naar ‘Viert u met ons mee?’. Op 14 en 15 september kunt u in en rondom een aantal kenmerkende monumenten in Bunnik, Odijk en Werkhoven op allerlei wijze de Open Monumentendagen vieren. Kom leren dansen, naar muziek luisteren, sterke verhalen horen, aan rondleidinen meedoen, torens beklimmen of een markt bezoeken.

Op donderdag 22 augustus nam de Bunnikse wethouder Erika Spil het eerste exemplaar van de gids in ontvangst uit handen van Irene Okkerman. Zij is samen met Martijn van der Gun de nieuwe eigenaar van het monument en restaurant ‘Het Wapen van Odijk’, waar alle vrijwilligers en monumenteigenaren en -beheerders van de monumenten waren uitgenodigd. De gids voert u tijdens de Open Monumentendag 2019 langs de opengestelde monumenten en activiteiten.

Op het dorpsplein in Bunnik wordt op zaterdag een historisch dorpsfeest georganiseerd. Bezoekers kunnen genieten van muziek en spel en maken kennis met historische ambachten die in vroegere tijden voor Bunnik heel belangrijk waren. Op het terras van het wapen van Bunnik en in de oude Dorpskerk treden de hele middag koren, orkesten en muziekensembles op. BO!NK theater heeft speciale acts ingestudeerd waarmee zij het publiek vermaken.

Op zaterdag en zondag hebben het Witte Kerkje en Het Wapen van Odijk een ‘plezierig’ programma samengesteld. U kunt lezingen en muziekuitvoeringen bijwonen, sterke verhalen aanhoren, een film over Odijk bekijken en leren Barokdansen.

Zaterdag wordt in Werkhoven de korenmolen ‘Rijn en Weert’ omgetoverd tot Moulin Rouge. Zondag kunt u het weekend afsluiten met een gratis rondleiding aan de watertoren.

Naast deze activiteiten hebben ook dit jaar weer vele monumenteigenaren hun deuren en poorten geopend voor bezoekers en geven gratis rondleidingen.

Het programma is terug te vinden in de gids, die te verkrijgen is bij de opengestelde monumenten, in restaurants, in verschillende winkels en op het gemeentehuis. Op www.openmonumentendag.nl/bunnik vindt u meer informatie.

Het comité heeft zin om Open monumentendag op 14 en 15 september te vieren. Viert u met ons mee!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden