Kinderboekenfeest Zeist 2019

Op zondagmiddag 6 oktober 2019 is midden in de Kinderboekenweek weer het traditionele Kinderboekenfeest in Figi in Zeist. Van 12.30 tot 16.00 uur is Figi omgetoverd tot één groot feestterrein met activiteiten rondom het kinderboekenthema 2019: 'Reis mee!' Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen reizen en op ontdekkingstocht door alle gangen en zalen van Figi.

Het feest start om 12.30 uur met dans en zang van het nieuwste Kinderen voor Kinderen lied. Wethouder Marcel Fluitman neemt de kinderburgemeester van Zeist mee die het Kinderboekenfeest officieel zal openen. Diet Groothuis en Mary Heylema de stadsdichters van Zeist dragen hun mooiste kindergedichten voor.

Er is een geweldig programma samengesteld met workshops en activiteiten rond kinderboeken van bekende kinderboekenschrijvers zoals:

-          Jacques Vriens met zijn theatershow ' Grootmoeders Grote Oren'

-          Charlotte Dematons van ' De gele ballon'

-          Rick de Haas van ' De Gorgels'

-          Marjet Huiberts van ' Aadje Piraatje'

-          Tjibbe Veldkamp van ' Agent en Boef'

-          Lisa Boersen van ' De OppasNinja'

-          Erik van Os en Elle van Lieshout met vrolijke liedjes en verhalen

Het Kunstenhuis verzorgt een knutselworkshop rond het thema. Er kan geschminkt worden en voorgelezen in de voorleeshoek. Er is een dansworkshop en met een pedalo kun je een rondje maken over het parcours.

Het feest wordt afgesloten met een geweldig spannende en geestige voorstelling door Jacques Vriens: 'Grootmoeders Grote Oren'

En natuurlijk zijn er volop kinderboeken te koop (met gratis Boekenweekgeschenk).

Kijk voor alle informatie op www.kinderboekenfeestzeist.nl

Bestel tickets online of aan de kassa van Figi

Het Kinderboekenfeest is een gezamenlijk initiatief van: Stichting Boek & Theater Zeist, Hotel Theater Figi, Bibliotheek Idea, Literair Zeist, Boekhandel Kramer & van Doorn en Boekhandel Jacques Baas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden