Ga toch fietsen: betere bereikbaarheid tussen station en USP

Subsidie voor 'Ga toch fietsen' tussen Bunnik en Utrecht Science Park

De gemeente Bunnik heeft van de provincie Utrecht een subsidie van bijna 70.000 euro ontvangen om het gebruik van de fiets tussen station Bunnik en Utrecht Science Park te verbeteren. Met het bedrag worden allerlei acties uitgevoerd uit de pilot 'Ga toch fietsen'. Ga toch fietsen is het plan van de gemeente en partners in en rond het stationsgebied van Bunnik en het Utrecht Science Park. De acties dragen bij aan een veiliger, duidelijker en leukere fietsverbinding tussen station Bunnik en Utrecht Science Park (USP), vergroten de bereikbaarheid van het USP en stimuleren het gebruik van OV en fiets.

De acties uit de pilot 'Ga toch fietsen' zijn ontstaan uit gesprekken met inwoners uit de Kromme Rijnwijk, 2 organisaties uit het Mijlpaal42 netwerk (Utrecht Science Park en Universiteit Utrecht) de provincie en de gemeenten Utrecht en Bunnik. Voorbeelden daarvan zijn: nieuwe bebording, stempels op het wegdek en mijlpaaltjes die de route wijzen en fietsers vragen om op bepaalde plekken rustig te fietsen voor de veiligheid, en verlichting op de fietsbrug over de A12. Naast de acties uit 'Ga toch fietsen', stimuleert de gemeente het gebruik van de fiets en het station Bunnik door in 2020 de fietsenstallingen uit te breiden en start zij met het verwijderen van "weesfietsen" zodat de plekken beter benut worden.

Koffiekar

Om het stationsgebied nog een extra boost te geven staat er in combinatie met acties uit 'Ga toch fietsen"' op maandag tot en met woensdag een mobiele koffiekar bij het station tijdens de ochtendspits. En wordt de samenwerking en nabijheid van Utrecht Science Park benadrukt door een 'science cube' te plaatsen bij het station. In de trein wordt er een week lang omgeroepen dat er op het station Bunnik deelfietsen staan en dat het maar 10 minuten fietsen naar het Utrecht Science Park is.

Duwtjes

Wethouder Mobiliteit Ali Dekker is blij met de subsidie. "Deze duwtjes in de goede richting helpen. Het is een stimulans voor de doelen om met elkaar te bouwen aan de ontwikkeling van ons station tot een knooppunt met goede verbindingen voor OV en fiets. Het is maar een klein stukje fietsen tussen het station Bunnik en Utrecht Science Park, langs een prachtige route. Dan ga je toch lekker fietsen?" De gemeente legt boven op de subsidie zelf nog een bijdrage van bijna 7000 euro, 10% van het subsidiebedrag. De komende maanden wordt er geteld hoeveel fietsers er gebruik maken van de route om de effecten van de acties te meten.

Meer berichten