Willemien en Han Arts-Tom staan samen met burgemeester van Bennekom voor de omgevallen appelboom in hun tuin. FOTO: Lydia van der Meer
Willemien en Han Arts-Tom staan samen met burgemeester van Bennekom voor de omgevallen appelboom in hun tuin. FOTO: Lydia van der Meer (Foto: Lydia van der Meer)

Echtpaar Harts bij elkaar vanaf de mulo school

Op de mulo in Alphen aan de Rijn sloeg de vonk over bij Willemien en Han Harts-Tom. Toen Han in dienst moest was de relatie een beetje 'los zand'. Na de dienstplicht zijn ze getrouwd en na zestig jaar huwelijk nog steeds gelukkig samen. Willemien en Han wonen zelfstandig op de Maria van Boechoutlaan in Odijk.

Odijk- Han werkte als administrateur en Willemien als medisch analiste. Na het huwelijk stopte ze volgens oud gebruik met werken. Ze kregen drie zonen en een dochter. Toen de kinderen groot waren is Willemien actief vrijwilligerswerk gaan doen. Van borduren bij het Rode Kruis tot het geven van voorlichting over de eerste Europese verkiezingen.

Sinds 1973 wonen Willemien en Han in Odijk. "Iedere woensdagochtend drinken we koffie tijdens de inloopochtend in het Witte Kerkje", vertelt Han. "Daar keuvelen we met drie mannen en heel veel vrouwen. Wij hebben het nog steeds erg naar ons zin in Odijk. Mensen zorgen hier voor elkaar."

Inmiddels is het gezin Harts-Tom uitgebreid met kleinkinderen en achterkleinkinderen. "In totaal zijn we met 29," vertelt Willemien. "We hebben ons jubileum begin september gevierd in Doorn, in Parkhuys Rosarium.

door Lydia van der Meer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden