Samen sporten als afsluiting van Samen Smiles integratieproject

Kinderen van SO Noorderlicht en basisschool De Sluis uit Zeist leerden elkaar beter kennen tijdens een gezamenlijke sportdag. De sportdag vormde de afsluiting van het 'Samen Smiles' integratieproject, georganiseerd door de stichting Smiles.

Het Samen Smiles integratieproject brengt kinderen met en zonder beperking samen, om meer over elkaar te leren en samen plezier te beleven. SO Noorderlicht (onderdeel van Intermetzo) biedt speciaal onderwijs aan kinderen met een licht verstandelijke beperking, vaak in combinatie met psychiatrische problemen en een ontwikkelprobleem.

Tijdens de sportdag bedwongen de kinderen in de sporthal in Den Dolder een stormbaan, speelden Oud-Hollandse Spelen en volgden een Freerun clinic. Kinderen met en zonder beperking lieten elkaar in gemixte teams zien waar ze goed in zijn. De kinderen leerden ook dat hulp vragen en krijgen veel kracht kan geven. Iedereen heeft wel eens hulp ergens bij nodig. En hoe leuk is het om iemand te kunnen helpen?

Eerder vonden er twee gezamenlijke dagdelen plaats, met leuke kennismakingsspelletjes en een kringgesprek waarbij alle kinderen over zichzelf vertelden. Ook kregen leerlingen van De Sluis een rondleiding door SO Noorderlicht, was er een gezamenlijke les en kregen ze oefeningetjes om zich in te leven in het leven van hun leeftijdsgenootjes met beperking.

"Het was een superleuke dag", vertelt een leerling van basisschool De Sluis na afloop van de sportdag. "Maar er is een ding dat ik niet fijn vind. We gaan nu afscheid nemen en dat is niet leuk. Ik heb leuke kinderen leren kennen en die zie ik nu niet meer." Maar ook daar is inmiddels een oplossing voor gevonden. Samen met leerkrachten van de beide scholen gaan leerlingen een plan bedenken waardoor de contacten die ze hebben gelegd niet verloren gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden