persbericht Prentenboekenfestival in Bilbiotheek Zeist

Bibliotheek viert feest met Prentenboekenfestival

Boekstart bestaat 10 jaar. Tijd voor een feestje! Daarom organiseert bibliotheek Idea Bunnik op zaterdagochtend 26 oktober van 10.00 – 12.00 uur het prentenboekenfestival. Ga het jaar rond met Fiep, maak muziek met Muis, doe mee aan de muziek op schoot workshop en eet je buikje rond als Rupsje Nooitgenoeg! Een festival vol boek- en speelplezier voor iedereen van 0 tot 3 jaar. Kaarten vanaf 5 euro te koop aan de balie of via www.ideacultuur.nl/prentenboekenfestival

Muziek maken met Muis

Speciaal voor het Prentenboekenfestival, komt Muis samen met accordeoniste Fredrike de Winter naar de bibliotheek. De kinderen leren een heus Muislied en maken kennis met de verschillende muziekinstrumenten uit de band van Muis. Ze spelen piano met Cora Kip, contrabas met Kees Krokodil en toeteren mee, zo hard als ze kunnen, met de ondeugende Eddie Eekhoorn. En niet te vergeten leren ze bodypercussie van Muis, de drumster van de band. Hierna mogen de kinderen natuurlijk Muis een knuffel geven en op de foto. Een indrukwekkende kennismaking voor de allerkleinsten.

Muzikale verhaaltjes

Muziek op schoot docente Marie-Paule Thijssen neemt tijdens deze workshop de allerkleinsten mee in een verhaal aan de hand van verschillende instrumenten, mooie liedjes en versjes.

Babylezen

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen, vertellen en luisteren, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar hoe doe je dat dan, voorlezen aan een baby? Tijdens de workshop Babylezen zien en ervaren ouders hoe baby's samen met hun ouders kunnen genieten van een kort verhaal.

Op de foto

Als herinnering aan deze leuke ochtend kunnen kinderen met hun ouders/verzorgers op de foto terwijl zij samen de Pim en Pom krant lezen.

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma en stimuleert om kinderen zo vroeg mogelijk met boekjes en lezen in aanraking te brengen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al op heel jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong ontwikkelen waar ze op school én in hun hele leven voordeel van hebben. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen draagt bij aan de taalontwikkeling van het kind, het prikkelt de fantasie en versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Meer berichten