Het echtpaar Van de Brug te midden van hun zonen in hun tuin. Naast hen staat burgemeester Koos Janssen. FOTO: Agnes Laurens
Het echtpaar Van de Brug te midden van hun zonen in hun tuin. Naast hen staat burgemeester Koos Janssen. FOTO: Agnes Laurens (Foto: )

Dorpsgenoten Austerlitz vallen voor elkaar

door: Agnes Laurens

Het is zestig jaar geleden dat het echtpaar Van de Brug met elkaar in het huwelijk trad in de trouwzaal van het gemeentehuis Zeist.

Austerlitz - Vanaf haar achtste kwam Corry van den Broek over de vloer bij hem. Ze speelden niet echt met elkaar, maar Corry en Wim van de Brug leerden elkaar kennen via zijn moeder. Zijn moeder gaf in het dorp mandolineles waar ze een mandolineclub had. De drie zonen van Corry en Wim zijn muzikaal en hebben bij de plaatselijke Erica gespeeld.

Jaren later fietsten Wim en Corry elkaar voorbij en vond Corry hem als eerste leuk. Stiekem toch wel een beetje verliefd. Op een gegeven moment vond Wim dat hij toch werk moest maken van Corry. En zo geschiedde.

Rond 1966 gingen ze bij de meisjes- en jongensclub. Hiermee gingen ze veel uitjes doen. Ouders kwamen allemaal bijeen bij het kerkplein van de Hervormde Kerk om hun kroost uit te zwaaien. Dat vonden Wim en Corry prachtig om te zien. Ze hebben veel vrijwilligerswerk gedaan. Beiden vinden dat vrijwilligerswerk doen hun roeping is. Ook zijn Corry en Wim koster geweest voor de Hervormde Kerk. Niet alleen Corry en Wim kwamen uit Austerlitz, ook hun ouders waren vervende Austerlitzenaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden