Zelf schoonmaakmiddelen maken bij een kraam op het Herfsttijdfestival van de Boswerf
Zelf schoonmaakmiddelen maken bij een kraam op het Herfsttijdfestival van de Boswerf (Foto: )

Festivaldag op Boswerf ondanks regen toch in trek

door Maarten Bos

Op 12 en 13 oktober hield het bezoekerscentrum De Boswerf het zogenaamde Herfsttijdfestival. Ondanks de aanhoudende regen werd het festival aardig bezocht.

Zeist - Jong en oud konden dit weekend op een leuke en actieve manier kennis maken met verschillende duurzame initiatieven.

Zelf zeep maken

Bij een van de kramen stond Judith Stoker van De Boswerf. Zij hielp de bezoekers met zelf maken van schoonmaakmiddelen. Judith vertelde dat dit een paar grote voordelen heeft. Allereerst bepaalt de maker zelf welke ingrediënten gebruikt worden. Op die manier hoeft er niet gewerkt te worden met agressieve bestanddelen die slecht zijn voor het milieu en voor de gebruiker. Ten tweede scheelt het zelf maken van schoonmaakmiddelen veel milieubelastend verpakkingsmateriaal. Het zelf vervaardigen van dit soort producten is ook niet moeilijk, zo vertelde Judith.

Pony rijden

Voor de ingang van het festivalterrein stonden de pony's en paard en wagen van Stal Carree uit Zeist. Carree is een kleine stal, gevestigd in het Panbos. Voor 2 euro konden kinderen een ritje op een pony maken in het bos. Volwassenen konden mee met de paard en wagen. Carree geeft al meer dan 15 jaar acte de présence op het Herfsttijdfestival.

Klimaatactiviste

In een van de tenten was jeugdige klimaatactiviste Lilly Platt uit de gemeente Zeist. Deze scholiere is onder meer bekend geworden door haar stakingen voor het klimaat. Dat was vorig jaar voor het gemeentehuis. In dezelfde tent konden speelgoedmonsters worden gemaakt van plastic afval. Die actie is oorspronkelijk gestart door Greenpeace met als doel de hoeveelheid plastic in het milieu te doen afnemen. Lilly Platt doet ook daar aan mee. Het streven is "1 monster per dag" te maken".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden