De opening van het zesde Wegwijscafé werd gevierd met een openingswoord van de wijkmanager. FOTO: Wegwijscafé
De opening van het zesde Wegwijscafé werd gevierd met een openingswoord van de wijkmanager. FOTO: Wegwijscafé (Foto: Wegwijscafé)

Operatie Wegwijs- café's voltooid

Zeist - Op 7 oktober werd het zesde wegwijscafé geopend in Zeist. Na eerdere openstellingen was nu Zeist-Centrum aan de beurt. Het speciale café kan op dit moment op maar liefst zes plaatsen in de stad worden bezocht. De nieuwste vestiging bevindt zich in het inloophuis Centrum van Kerk en Samenleving. De cafés zijn een initiatief van onder meer zorg- en welzijnsorganisatie Vitras in Zeist.

In een Wegwijscafé wordt spreekuur gehouden waarbij laagdrempelige hulp wordt aangeboden. De voorziening kan zonder afspraak worden bezocht en er wordt niets opgeschreven. Er blijkt heel veel vraag te zijn naar dit soort hulpverlening. Na erg gunstige resultaten in Wijkservicepunt Noord is het plan ontstaan om een netwerk van in totaal zes inlooplocaties in Zeist op te zetten. De gemeente heeft zich achter dit initiatief geschaard. Met de opening van de vestiging in Centrum is de operatie voltooid.

In het Wegwijscafé zijn diverse organisaties actief, zoals Humanitas thuisadministratie, de Formulierenbrigade, Schuldhulpmaatje, Meander Omnium, Rechtswinkel en Taalhuis. Inwoners kunnen er terecht met vragen over bijv. de computer, betalingen, schulden of taalmoeilijkheden. De zes locaties zijn: Wijkservicepunt Noord, Locatie RSD, Binnenbos (Oost), Wijkinloophuis Kerckebosch, De Koppeling (West) en nu dan tenslotte Wijkinloophuis Centrum. Het spreekuur op deze locatie is op maandag van 14-15:30 uur. Meer info: Vitras (06-22610243)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden