Extra avond-/nachtafsluiting N411 tussen Utrecht en Bunnik

PERSBERICHT

17 oktober 2019

Extra avond-/nachtafsluiting N411 tussen Utrecht en Bunnik


De werkzaamheden voor de herinrichting van de N411 tussen de Mereveldseweg (Utrecht) en de Van Zijldreef (Bunnik) liggen vol op stoom. Twee van de drie weekendafsluitingen behoren inmiddels tot het verleden. De laatste weekendafsluiting (18-21 oktober) staat voor de deur en er is een extra avond-/nachtafsluiting ingepland van 24 op 25 oktober.


De extra avond-/nachtafsluiting is nodig vanwege de slechte weersomstandigheden in het weekend van 27-30 september. Daardoor is het helaas niet gelukt om de laatste asfaltdeklaag op de hoofdrijbaan van de N411 aan te brengen.


LAATSTE WEGAFSLUITINGEN IN OKTOBER
In oktober is de N411 nog twee keer afgesloten tussen de Mereveldseweg en de Baan van Fectio:


1. Weekendafsluiting:
Vanaf vrijdagavond 18 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 21 oktober, 06:00 uur.


2. Avond-/nachtafsluiting (extra):
Vanaf donderdagavond 24 oktober, 20:00 uur tot vrijdagochtend 25 oktober, 06:00 uur.
Tijdens deze afsluiting wordt ook de bus omgeleid (via de A12/Waterlinieweg).


OMLEIDINGSROUTE EN BEREIKBAARHEID

Voor doorgaand verkeer is er een omleidingsroute. Deze wordt met borden aangegeven. Alle woningen blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluitingen altijd passeren. Tijdens de weekendafsluiting van 18-21 oktober geldt ook voor de bussen dat ze kunnen passeren. De bushaltes "Utrecht, Koningsweg 175", "Bunnik, Oud Amelisweerd" en "Bunnik, Rhijnauwenselaan" blijven bereikbaar, eventueel met extra voorzieningen. Tijdens de avond-/nachtafsluiting van 24-25 oktober, worden de bussen omgeleid via de A12/Waterlinieweg Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een vrije doorgang door het werkvak.


OVERIGE VERKEERSMAATREGELEN
Voor, tussen en na de wegafsluitingen blijft de N411 bereikbaar voor al het doorgaande verkeer. Wel worden er ter hoogte van de werkzaamheden verkeersmaatregelen geplaatst omwille van de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers. Deze maatregelen kunnen wat hinder en vertraging geven.


SLAG OM DE ARM
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als de buitentemperatuur lager is dan voorzien of als het lange tijd hard achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.


VERBETEREN VERKEERSVEILIGHEID
Doel van de herinrichting is het verbeteren van de verkeersveiligheid op deze doorgaande provinciale weg en op de parallelweg waarbij we rekening houden met natuur, cultuurhistorie en recreatie in het gebied. De herinrichting betreft vijf verkeers- en natuurmaatregelen op en rond de N411. De maatregelen zijn opgenomen in een inrichtingsplan voor de N411. Meer informatie over het plan en de maatregelen kunt u vinden op www.provincie-utrecht.nl/n411


Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden