Gefascineerde toeschouwers bij het beeldhouwen door Stefan Kuijken
Gefascineerde toeschouwers bij het beeldhouwen door Stefan Kuijken rechtenvrij

Rijsenburgs Place de l’Eglise kan wedijveren met Montmartre

12 september 2022 om 15:21 Overig Deel je nieuws

“Met het kunstevenement Place de l’Eglise steken de initiatiefnemers niet alleen de kunstenaars een hart onder de riem na de lastige coronatijd, maar versterken ze het Rijsenburgse Kerkplein ook als belangrijke ontmoetingsplek in onze gemeente.” Hiermee complimenteerde cultuurwethouder Karin Oyevaar van de gemeente Utrechtse Heuvelrug de organiserende vereniging Vrienden van het Kerkplein in haar openingswoord voor de 4e editie van deze veelzijdige en nog steeds groeiende kunstmanifestatie. Vervolgens gaf zij het symbolische startschot door een paar forse extra verfstreken op een doek van kunstschilder Rietje Smal.

Deze editie van Place de l’Eglise werd gekenmerkt door het grote aantal en de zeer diverse soorten van beeldend(e) kunst(enaars). Er werd o.a. gehakt aan beelden, bijzonder breiwerk vervaardigd, keramiek en hout bewerkt, geschilderd en getekend. Ook was er weer flinke publieke belangstelling. De combinatie met het Open Monumentenweekend bleek een goede keus. Er was veel gezelligheid en de bezoekers en kunstenaars vermaakten zich prima, het fraaie nazomerse weer werkte zeer mee aan de sfeer. “Kunst verbroedert, geeft plezier, troost en zet aan tot nadenken” sprak wethouder Oyevaar nog in haar speech. Er viel ‘op Rijsenburg’ dan ook geen onvertogen woord te horen. “Zo gemoedelijk als hier vanmiddag kan het gelukkig dus toch nog zijn in ons momenteel zo verdeelde land, wat heerlijk!”, zo verzuchtte één van de bezoekers. Een mooie opsteker voor ‘de Vrienden’ om de voorbereidingen voor editie 5 van Place de l’Eglise op te starten.

Foto 1. Cultuurwethouder Karin Oyevaar en Bram Brinkman van de ‘Vrienden van het Kerkplein’             dat het kunstevenement organiseerde.

Foto 2. De kunstenaars en hun werk kregen volop belangstelling.

Foto 3. Gefascineerde toeschouwers bij het beeldhouwen door Stefan Kuijken.

Volop publieke belangstelling bij Place de l'Eglise
. Cultuurwethouder Karin Oyevaar en Bram Brinkman van de 'Vrienden van het Kerkplein’              dat het kunstevenement organiseerde.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie