Lancering landelijke Huilbaby Hulplijn

De landelijke 'Huilbaby Hulplijn' voor ouders en zorgprofessionals is door de burgemeester van Barneveld, Asje van Dijk, samen met de vrijwillige experts achter de hulplijn en wereldwijd bekende geboorteconsulente Anna Verwaal – onder grote belangstelling - officieel in gebruik genomen.

De hulplijn – Huilbabyhulplijn.nl -  waar jonge ouders voor advies naartoe kunnen whatsappen, werd door een eerste whatsapp van de burgemeester in gebruik genomen tijdens het CREF-congres in Barneveld. De website geeft onder meer informatie en tips voor ouders met een huilbaby, en de mogelijkheid binnen 24 uur contact te zoeken met professionals. Tevens wordt er gratis een cursus aangeboden. "Wat fijn dat je er met deze hulplijn niet meer alleen voor hoeft te staan. Dat er naast de ondersteuning van grootouders of vrienden er nu ook een vorm van professionele bijstand is. Dat je kan googelen en deze hulplijn dan vindt, en een boodschap kan achterlaten", zegt burgemeester Asje van Dijk alvorens hij symbolisch een beeld onthult met een glazen foetus.

De aftrap van het congresprogramma, dat in het teken stond van hechting en huilbaby's, werd verricht door TV-presentatrice en model Kim Kötter. Kötter – zelf moeder van twee jongens (1 en 3 jaar )  - vertelde dat ze zelf een huilbaby is geweest. "Wat zou het fijn geweest zijn voor mijn moeder als ze gebruik had kunnen maken van een dergelijke hulplijn", aldus Kötter.

"Alleen al de erkenning dat het pittig is om een huilbaby te hebben, kan voor ouders een verademing zijn", vertelt Baukje van Leeuwen van stichting CREF. "We willen het onderwerp ook uit de taboesfeer halen. Ouders denken soms dat ze zelf iets niet goed doen", legt Van Leeuwen uit. "Door middel van de hulplijn kunnen ouders het gedrag en uitingen van baby's anders leren verstaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden