verslag concert La Passione op 1 nov in Zeist

Het Rotary Op Seyst benefietconcert, LA PASSIONE, was een groot success!

Op vrijdag 1 november '19 vond het concert La Passione plaats in Zeist. Uitgevoerd door het Autunno ensemble in het kerkje van de Evangelische Broedergemeente in Zeist. Het Autunno strijk-ensemble staat onder leiding van dirigente Hebe de Champeaux.

Voor de 25ste keer werd dit concert gegeven en nu in een nieuw jasje. Een zintuigen prikkelende avond vol van horen, zien en proeven. Naast het bijwonen van het concert waren er diverse arrangementen te boeken voor diner, koffie met taart en/of wijn/Slotbier aan het einde van het concert.

Elk jaar is er een solist in het concert en dit jaar was dit Mirna Ackers, die in 2018 zowel de juryprijs als de publieksprijs in de nationale selectie won.

Het concert werd ingeleid door musicologe, Larissa Kaptijn,  die dieper inging op de componisten en de achtergrond/emoties in het muziekstuk. Het publiek kon zich  hierdoor meer inleven in de muziek van Felix Mendelssohn, Sinfonia 10A, Anton Webern, Langsamer Satz, Joseph Haydn, Fluitconcert in D (dwarsfluit gespeeld door Mirna Ackers), en na de pauze Antonin Dvorák, Strijkersserenade.

Alle opbrengsten komen ten goede  aan de inrichting van het schoolplein van VSO Heuvelrug, Onstage in Zeist en de wateraftappunten in Benin, in Afrika.

De leden van Rotary op Seyst, als organisator van deze avond, kijken terug op een zeer geslaagde avond in een volle kerk met enthousiaste toehoorders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden