(Groot)ouders en kinderen planten een geboorteboom.
(Groot)ouders en kinderen planten een geboorteboom. (Foto: )

Geboortebos geplant

Nieuw Wulven - Op 2 november is een geboortebos geplant. Tijdens deze dag hebben ruim 800 (groot)ouders én kinderen in het bos tussen Houten en Bunnik een babyboom geplant. Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: "Het bos kent een mooie symboliek. De bomen groeien mee met het leven van de kinderen. Ze zijn zo direct betrokken bij onze natuur"

Het geboortebos biedt ouders de mogelijkheid om hun kinderen te verbinden met en te betrekken bij de natuur in hun provincie. Hiervoor startten de initiatiefnemers, provincie Utrecht en Staatsbosbeheer, eind maart 2019 de actie 'Babyboom in geboortebos Nieuw Wulven'. De belangstelling was groot; binnen vijf weken waren alle 190 bomen verkocht.

Centrale plek

Tijdens de plantdag hebben ook gedeputeerde Hanke Bruins Slot, provincie Utrecht en Rein Berends, Staatsbosbeheer, een boom geplant om de geboorte van dit bos te markeren. Het geboortepaneel met alle namen van de kinderen is onthuld door wethouders Hilde de Groot en Erika Spil van de gemeenten Houten en Bunnik. Families kunnen het geboortebos bezoeken, en vooral genieten van groei, ontmoeting, herinnering en toekomst. Hiervoor is een centrale plek gecreëerd in het bos met bank.

Natuur profiteert mee

De bomen in het geboortebos zijn oer-Hollandse soorten; wintereik en linde. Deze bomen kunnen in de loop der jaren uitgroeien tot gemiddeld 20 à 25 meter hoog. Van dit bos profiteren ook insecten, vogels en zoogdieren. Zij vinden in en om de bomen beschutting, voedsel en broedmogelijkheden. Tussen de bomen staan dan ook herkenningsborden met diersoorten die hier voorkomen. De provincie Utrecht heeft bijgedragen in de kosten voor de aanleg en onderhoud van het geboortebos.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden