Cor en Gien van Es in hun tuin samen met Burgemeester Ruud van Bennekom. FOTO: Agnes Laurens
Cor en Gien van Es in hun tuin samen met Burgemeester Ruud van Bennekom. FOTO: Agnes Laurens (Foto: )

Cor en Gien kennen elkaar vanuit de Langstraat

door Agnes Laurens

65 jaar geleden - in 1954 - traden Cor van Es en Gien Schaap in het huwelijk. Jarenlang zagen ze elkaar lopen door de Langstraat in Bunnik. Afgelopen week kwam burgemeester Ruud van Bennekom op bezoek om het briljanten bruidspaar te feliciteren.

Bunnik - Cor en Gien woonden heel dicht bij elkaar. "Elke keer als Cor langskwam zwaaide ik naar hem.", vertelt Gien enthousiast. Haar moeder stond er vaak bij. Voor beiden was het liefde op het eerste gezicht. Ze hadden zes jaar verkering en daarna gingen ze trouwen en samen wonen.

Cor verzorgt Gien goed. Laatst was ze gevallen, meteen laat hij alles uit zijn handen vallen en gaat hij naar haar toe. Hij is zorgzaam en zet alles opzij voor haar. Zij is trouw en dankbaar.

Om een goed huwelijk te onderhouden laten ze elkaar los, waarderen ze elkaar, zorgen ze voor elkaar en gunnen ze elkaar alles. Samen houden ze van spelletjes spelen.

"We zitten vaak voor het slapen gaan aan tafel een spelletje te spelen. En dan wordt het niet heel even zoals we dat zeggen, maar tot het bedtijd is", glimlacht Cor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden