Een aantal van de vrijwilligers aan de slag met scribit
Een aantal van de vrijwilligers aan de slag met scribit (Foto: Mel Boas)

Als je de Sint niet kan zien maar wel horen...

Hoe zit het met de Speelgoeddief? Wat hebben Testpiet en Hulppiet ontdekt? Wat doen butler Hector en jongeheer Felix in het gele huis? De serie De Club van Sinterklaas is voor kinderen een tophit en op YouTube zijn alle 29 afleveringen te bekijken.

Alleen horen

Maar wat als je de filmpjes alleen kunt horen? Dan mis je een deel van het verhaal. Speciaal voor kinderen (en volwassenen) met een visuele beperking is er audiodescriptie. Een speciale stem vertelt wat er in beeld gebeurt op het moment dat er niet gesproken wordt. Felix die zich verstopt achter een boom, de butler die stiekem om de hoek kijkt, de pieten die het spoor van snoeppapiertjes volgen door de stad – beschrijvingen die zijn ingetikt door vrijwilligers in het programma scribit en die automatisch worden voorgelezen.

Hulppieten

De Club van Sinterklaas en de Speelgoeddief bestaat uit 29 afleveringen van 10 minuten. De bedoeling is dat de serie compleet is als Sinterklaas op 16 november in Nederland aankomt. Wie komt helpen met het beschrijven? Het is heel makkelijk te leren (in 5 minuten) en het enige wat je nodig hebt is een laptop en koptelefoon.

Zaterdag 9 en 16 november kun je hulppiet worden, tussen 9.00 en 13.00 uur in de Werkwinkel, Dolderseweg 79a in Den Dolder. We hebben koffie, thee, pepernoten en veel plezier. Kom je ook? Laat het even weten op info@werkwinkel.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden