een van de te veilen kunstwerken is het schilderij "Overzicht" 2012 van Zeister kunstenaar Hans Pruijn
een van de te veilen kunstwerken is het schilderij "Overzicht" 2012 van Zeister kunstenaar Hans Pruijn (Foto: José Bernat Feixa (ZMK))

Gezocht: Bieders op de Kunstveilingen t.b.v. verbouwing Torenlaan Theater van het ZMK.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november a.s. organiseert het Zeister Mannenkoor een "24 uur Muziek Marathon" met vele koren, groepen en artiesten. Dit ter gelegenheid van de opening van het verbouwde Torenlaan Theater aan de Torenlaan 38 in Zeist.

Tijdens deze gratis Muziek Marathon worden er twee openbare kunstveilingen gehouden en wel op vrijdagmiddag van 17 –18 uur en op zaterdagavond van 20.45-21.30 uur.

Maar liefst 55 kunstwerken (schilderijen, beelden, portretten e.d.) zijn veelal belangeloos dan wel tegen sterk gereduceerde prijs ter veiling ingebracht door 30 heel verschillende kunstenaars uit Zeist en omgeving.

Het hele veilingaanbod kunt u bekijken op www.torenlaantheater.nl

Daarin komt u werken tegen van professionele kunstenaars, waaronder Hans Pruijn, Hans van de Vloed, Helene Draaijers en werken van de jonge Zeister schilder Martijn Verbeek (bekend van Floortje Dessing uit het Tv-programma 'Sterren op het Doek').

Maar ook werken van kunstenaars van P’Arts en De Toets, zoals Bibet Buurman, Toos Boekhoven, Carly Paulsen, Hans Doortmont, Joke van Beetem, Rina van Kilsdonk, Jorie van der Loo en anderen worden geveild alsmede 2 portretten uit de nalatenschap van Jaap Los (Woerdense Kunstkring en De Toets Zeist).

Ook wordt een aantal werken van bekende kunstenaars, zoals Anton Heyboer (Moeder en Kind), de Amsterdamse kunstschilder Jan L. Kleintjes (Meisje - 1955), Jeroen Hermkens, Cox Kappelle, Hans Vredegoor, geveild. Deze zijn door particulieren belangeloos aangeboden vanuit hun verbondenheid met het Torenlaan Theater.

Als veilingmeester treedt op Zeistenaar Dick Bouma, die ruim 35 jaar curator was van de georganiseerde tentoonstellingen in Slot Zeist.

Als alle ingebrachte kunstwerken worden verkocht tegen de geschatte waarde (verminderd met de door de kunstenaars gevraagde minimale inbrengvergoeding), kan dat in totaal een bedrag van € 10.000 opleveren als opbrengst voor de verbouwing van het Torenlaan Theater!

Kan het mannenkoor op u rekenen als bieder op een van de kunstveilingen?

Aanmelden kan alvast op: www.torenlaantheater.nl/veiling

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden