'Nieuwe Energie' op deurmat in Zeist

Gemeente - Alle inwoners en bedrijven in de gemeente Zeist ontvangen rond 8 november een krant van de gemeente over de overgang naar nieuwe, duurzame energie. In de krant staat wat onder meer gemeente, woningcorporaties en bedrijven doen om energie te besparen of duurzame energie op te wekken. Ook geeft de krant tips over wat inwoners zelf kunnen doen om bij te dragen aan energiebesparing of aan het opwekken van duurzame energie. Dat kan gaan over de eigen woning, vervoer of energiebesparing in het huishouden. Inwoners en ondernemers die willen weten waar ze onafhankelijk advies kunnen krijgen, vinden ook een antwoord in de krant.

Energieneutraal

De gemeenteraad heeft in juli de ambitie uitgesproken dat Zeist zo snel mogelijk energieneutraal wil zijn, en uiterlijk in 2050. Energieneutraal houdt in, dat Zeist stevig inzet op energiebesparing. De energie die vervolgens nog nodig is, moet op termijn duurzaam worden opgewekt. Dit wordt ook wel de 'energietransitie' genoemd. Met deze overgang naar duurzame energie draagt Zeist bij aan de internationale inspanningen om klimaatverandering en de gevolgen daarvan op onze samenleving te beperken.

Krant niet ontvangen?

De krant wordt bezorgd op 8 november of kort erna. Inwoners die de krant niet hebben ontvangen, kunnen deze op de gemeentelijke site vinden: zie het artikel op de homepage van www.zeist.nl. Ook kan men de krant vanaf 8 november ophalen bij het gemeentehuis, in de Energiewinkel van Mijn Groene Huis (Slotlaan 300), in De Koppeling (De Clomp 1904), Wijkservicepunt Noord (Johan van Oldenbarneveltlaan 103), Ontmoetingscentrum Vollenhove (in de Torenflat), Binnenbos (Hoog Kanje 186), Wijkservicepunt Centrum (Bergweg 1), het stationsgebouw in Den Dolder, het Trefpunt/dorpscafé in Austerlitz, en bij de tennisvereniging in Bosch en Duin.

Visuele beperking

Op www.zeist.nl/energiekrant staat een versie van de krant die toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking of leesbeperking.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden