Bouw buurtschap het Burgje van start!

Odijk - Op woensdag 6 november is het feest op de nieuwbouwlocatie van Buurtschap Het Burgje in Odijk. De kopers van de eerste 42 woningen vieren gezamenlijk Nijhuis Apeldoorn, als ontwikkelende aannemer en Explorius als gebiedsontwikkelaar, het startsein voor de start van de bouw. Wethouder Dekker van de gemeente Bunnik verleent haar medewerking aan de feestelijke handeling.

Wethouder Dekker van de gemeente Bunnik: 'Het Burgje wordt een mooie en duurzame woonlocatie in onze gemeente. En we gaan door met bouwen, want dat is nodig om een vitale gemeente te blijven. Zo bouwen we aan sociale kracht en goede voorzieningen voor onze inwoners en voor onze toekomstige inwoners die vaak uit de regio komen. Dat is 'Bunnik Bouwen Voor Elkaar'. De ontwikkeling van de Buurtschappen van Odijk draagt daar aan bij.'

Odijk heeft lang moeten wachten op de ontwikkeling van het Burgje. Vanaf het begin van het project was er veel belangstelling voor de nieuwbouwwoningen. Nadat de verkoop is gestart, nam het aantal inschrijvingen snel toe. Inmiddels is begonnen met de bouw van de eerste fase en vanaf september zijn ook de woningen in de tweede fase in verkoop. Ook de verkoop van deze 44 woningen ligt op schema. Nijhuis Apeldoorn kijkt tevreden terug op de afgelopen periode.

Het beste van twee werelden

Buurtschap Het Burgje bestaat in totaal uit 141 woningen; rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in verschillende ontwerpen. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in de wijk waarnaast er ook veel aandacht is voor de flora & fauna, doormiddel van onder andere zwaluw nestkastjes, regentonnen, insectenhotel en meer. In het hele plan staat de geschiedenis van de locatie en de relatie met het omliggende landschap centraal. Tegelijkertijd is ook de stad Utrecht dichtbij. Het ene moment geniet je dus van de rust en de beslotenheid van het Buurtschap, het andere moment ervaar je de dynamiek van Utrechtse binnenstad.

Wonen in Het Burgje

Bent u geïnteresseerd in een woning in het Burgje? Op www.buurtschaphetburgje.nl kunt u zien welke woningen nog beschikbaar zijn. De makelaars van Halbertsma van den Boom en De Keizer makelaarsgroep vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden