Praat en schrijf mee over de toekomst van Zeist

Zeist - Staan we straks ook op het fietspad in de file? Hoe komen we van het aardgas af? Zijn bomen belangrijker dan parkeerplekken? De keuzes die we nu maken bepalen onze toekomst. De gemeenteraad van Zeist vraagt daarom inwoners en ondernemers hun ideeën en dromen voor de toekomst te delen. Dit kan via luisterpalen, diverse bijeenkomsten en de website www.maaltijdvanzeist.nl.

Ieder jaar gaat de gemeente in gesprek met inwoners, om te toetsen of nog steeds de goede dingen worden gedaan voor Zeist. Dit heet de Maaltijd van Zeist. Deze editie vindt plaats op 20, 23 en 28 november. Gemeenteraadsleden en ambtenaren zijn dan te vinden op diverse plekken en bijeenkomsten in de gemeente om te praten met inwoners en ondernemers. En dat doen ze niet op een lege maag: tijdens een maaltijd worden immers vaak goede gesprekken gevoerd. Ze zetten hun tanden in de volgende thema's: wonen, werken, groen, energie, verkeer en samenleven.

Vanaf morgen: luisterpaal

Op vier plekken in de gemeente staat een luisterpaal waar iedereen een droom of idee voor de toekomst kan 'doorbellen'. De palen komen staan vanaf morgen t/m 17 november bij de Deen in De Clomp en de AH in Kerckebosch. Van 18 t/m 28 november bij de AH aan het Emmaplein in Zeist en voor de AH in Den Dolder. Op deze dagen neemt tussen 10.00 uur tot 20.00 uur iemand aan de andere kant van de lijn op om te praten over de toekomstdroom.

Online platform maaltijdvanzeist.nl

Ook online kunnen inwoners en ondernemers laten weten wat hun dromen zijn voor de verschillende thema's. Op de interactieve site www.maaltijdvanzeist.nl komen diverse stellingen te staan. En het is mogelijk via de site een raadslid uit te nodigen om te komen koken.

Toekomstdiner

Op 28 november wordt de tweede editie van de Maaltijd afgesloten met een Toekomstdiner. Tijdens het diner vertelt futuroloog Richard van Hooijdonck wat hij denkt dat Zeist te wachten staat. Een ticket voor dit besloten en gratis diner is te verdienen door een droom of idee te delen tijdens een bijeenkomst of op het platform.

Eindproduct: Toekomstboek

Inwoners en ondernemers kunnen hun dromen delen tot en met 28 november. Daarna wordt het Toekomstboek geschreven. Dit boek is in januari 2020 klaar en terug te vinden op www.maaltijdvanzeist.nl. Het boek wordt door raadsleden ter inspiratie gebruikt bij lopende en toekomstige projecten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden