Foto: Fred Manschot
Foto: Fred Manschot (Foto: Fred Manschot)

Beter contact tussen generaties dankzijn 'Bruggen Bouwen!'

Zeist – Werk, gezondheid, relaties, familie, geld, wonen. Jong en oud hebben elkaar over deze en andere onderwerpen veel te vertellen. Met een boek, film en kwartetspel wil de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) het onderlinge contact tussen generaties verbeteren, door samen met het Christelijk College (CCZ) dit project uit te voeren.

ASZ en CCZ vieren op donderdag 21 november de afronding van het project 'Bruggen Bouwen', dat door de seniorenvereniging ontwikkeld is. De lokale ouderenverenigingen PCOB en KBO hebben met de initiatiefnemers meegedacht. Met leuk en uitdagend materiaal wordt de communicatie tussen de jeugd en senioren bevorderd. Zo is er een speels kwartet en een op school te gebruiken boekje met interviews onder senioren over hun jeugd. Ook is een op CCZ opgenomen film gemaakt die laat zien hoe jong en oud met elkaar in gesprek gaan over tal van maatschappelijk onderwerpen. Tijdens de feestelijke afronding van het project op 21 november geeft wethouder Marcel Fluitman de aftrap voor zo'n gesprek tussen junior en senior. Voorts zal hij met enkele leerlingen van CCZ een spelletje Bruggen Bouwen-kwartet spelen. Ook zal de film getoond worden.

Tijdens de bijeenkomst ontvangt directeur van het CCZ, Dik van Donselaar, boek en kwartetspel als eerste. De aanwezigen krijgen gratis het Bruggen Bouwen-boek met de interviews en het kwartet. De wethouder en de voorzitter van ASZ zullen vervolgens kort het woord nemen. Dit project is door vele sponsors mede gefinancierd. De bedoeling is dat het voor alle scholen in Zeist beschikbaar komt en daarna zo mogelijk ook landelijk wordt uitgerold.

Foto: Fred Manschot

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden