Logo nieuwsbode-zeist.nl

Studiekring Zeist heeft plaats voor nieuwe deelnemers!

Zeist - De bibliotheek in Zeist is in september 2010 gestart met studiekringen. Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per twee weken op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij elkaar komt. Na 9 jaar vinden wij deelname aan de studiekring nog steeds interessant; door ziekte en verhuizing van leden is er ruimte voor nieuwe deelnemers.

De 'Studiekring' stelt zich tot doel kennis te nemen van allerlei verschillende onderwerpen die worden verzorgd, voorbereid en gepresenteerd door leden van de groep, dit garandeert veel variatie.

Het voorbereiden van een presentatie is voor elke deelnemer interessant: het motiveert om bijvoorbeeld een studie te maken over een onderwerp waar je belangstelling al lang naar uit is gegaan, maar waarbij het er nooit van is gekomen om je er verder in te verdiepen. Soms kiezen we samen een onderwerp en maakt iedereen vanuit zijn/haar invalshoek een presentatie over dat onderwerp.

De groep bestaat nu uit 10 personen, ongeveer gelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen waarbij het opleidingsniveau varieert van MBO; HBO; WO. De bijeenkomsten worden gehouden in de Bibliotheek Zeist, Markt 1, gedurende de maanden juli en augustus is er een zomerstop.

Voor de bijeenkomsten stelt de bibliotheek een prettige ruimte, een laptop en beamer beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid van kopie¨ren en scannen en toegang tot een uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en digitale informatie. Koffie en thee worden door de bibliotheek verzorgd.

Enkele reacties van twee laatst binnengekomen leden: "Deelname aan de 'Studiekring' heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik vind het zo leuk om bij al die verschillende voordrachten te zijn. Nieuwe werelden gaan open; er vinden levendige discussies plaats. Maar het is nog leuker om zelf een onderwerp uit te diepen want dat betekent op zoek gaan naar informatie op internet, in boeken en soms zelfs buitenshuis. Ik kan het iedereen aanraden die zijn horizon wil verbreden".

Meer informatie over de studiekring kan bij de interim voorzitter 'Studiekring Zeist' /contactpersoon: mw Ineke Oudshoorn, 030-22 849 71

Kosten: € 87,50 / lid Bibliotheek/ Idea: € 72,50 per jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden