Logo nieuwsbode-zeist.nl


Foto:

Als echte portretkunstenaar naar expositie in Slot Zeist

Zeist - Leerlingen van groep 7 en 8 van twaalf basisscholen in Zeist kregen afgelopen weken drie lessen portrettekenen door beeldende kunstdocenten van KunstenHuis De Bilt-Zeist. Na afloop van de lessenreeks zijn de leerlingen deze weken op bezoek bij de expositie van De Nederlandse Portretprijs in Slot Zeist.

Lessen portrettekenen

De leerlingen leerden over de technische basis van het portrettekenen. Ze werkten met licht- en donkercontrasten en oefenden met schetsmatig werken. Vervolgens werd ingezoomd op het oog, waarbij de leerlingen weer een technische uitleg kregen en verschillende oefentekeningen maakten. In de laatste les werd een afbeelding van het oog uitgewerkt in kleur. Kunstlessen voor het primair onderwijs kunnen aangevraagd worden via www.kunstenhuis.nl/scholen/primair-onderwijs.

Expositie De Nederlandse Portretprijs in Slot Zeist.

Leerlingen gaan met vragen en opdrachten in de expositie aan de slag om zo de kunstwerken van zowel professionele als amateurkunstenaars te bestuderen. Ook schrijven ze een zelf bedacht verhaal over de afgebeelde portretten.

De scholenbezoeken zijn vorige week gestart en gaan nog door in de weken na de herfstvakantie. De expositie in Slot Zeist is nog tot en met 17 november te bekijken. Meer info over de expositie: www.portretprijs.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden